Αρχική

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος Συνταγματάρχης Διαβιβάσεων

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Συνταγματάρχης Διαβιβάσεων Αλέξανδρος Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1968 στην Ροδιανη Κοζάνης. Εισήλθε το 1987 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1991 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Διαβιβάσεων.

Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως αξιωματικού του Στρατού Ξηράς, έχει διατελέσει διοικητής όλων των κλιμακίων από Διμοιρία έως και Τάγμα. Έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Ειρηνευτικής Δύναμης Κοσσόβου στην Πρίστινα σε πολυεθνικό περιβάλλον, Αξιωματικός Επικοινωνιών στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, Αξιωματικός Σχεδίασης Επιχειρήσεων στο Πολυεθνικό Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Μιλάνο της Ιταλίας, Διευθυντής Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Διοικητής Τάγματος Ηλεκτρονικού Πολέμου, Information Knowledge Manager στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, Διευθυντής Διεύθυνσης Επικοινωνιών Πληροφορικής Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη, καθώς και Τμηματάρχης Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διεύθυνση Αμυντικής Πολιτικής Δ4 ΓΕΕΘΑ.

Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία εσωτερικού του Όπλου και επιπλέον σε σχολεία εξωτερικού (Ομπεραμμεργκάου – Γερμανία, Λατίνα – Ιταλία). Είναι απόφοιτος της Σχολής Τηλεπικοινωνιών Αξιωματικών Διαβιβάσεων (ΣΤΗΑΔ), του Σχολείου Ειδίκευσης Αξιωματικών Επικοινωνιών στις ΗΠΑ, της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Συγχρόνως, είναι κάτοχος Master of Science στα «Επικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Master of Science στο «Διεθνές Δίκαιο και Διπλωματικές Σπουδές» από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Master of Science στη «Διεθνή Ασφάλεια και Εφαρμοσμένη Στρατηγική» από το Plymouth University του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ είναι τελειόφοιτος του USA Army War College.

Ο Συνταγματάρχης Διαβιβάσεων Αλέξανδρος Αντωνόπουλος ομιλεί Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Τουρκικά και του έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπομένων για το βαθμό και τα καθήκοντά του Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.

Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.