Αρχική

Α΄ ΕΠΣΚ :ΑΕ Κοζάνης – ΑΣ Βελβεντό 0-1

«Έμφραγμα» στο 91′ στο Στρατιωτικό Γήπεδο για την Α.Ε. Κοζάνης που ηττήθηκε από το Βελβεντό με 0-1 στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΚ.

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση και έχασε δίκαια από το παθιασμένο Βελβεντό που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο μετά το κακό ξεκίνημα του στο πρωτάθλημα.
Οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να βρουν τον ρυθμό τους σε κανένα διάστημα του αγώνα και έχοντας αρκετά από τα ατού τους σε κακή μέρα έχασαν ένα παιχνίδι για το οποίο θεωρούνταν φαβορί πριν την έναρξη του.
Το Βελβεντό ξεκίνησε τον αγώνα με αμυντικές διαθέσεις αλλά με την πάροδο του χρόνου, μόλις οι παίκτες του είδαν ότι η ΑΕΚ έδειχνε «χαλαρή» και χωρίς ιδέες, απαίτησαν περισσότερα από το παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες και τελικά η τύχη τους χαμογέλασε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν το φάουλ του Πράσσου βρήκε το κεφάλι του Κουτσουσίμου και κατέληξε στα δίχτυα.
Σε τελική ανάλυση το παιχνίδι το κέρδισε αυτός που το ήθελε περισσότερο και αυτός ήταν το Βελβεντό.
Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο μισάωρο, χωρίς όμως να εντυπωσιάζει με την απόδοση της. Στη συνέχεια το Βελβεντό ισορρόπησε και άρχισε να βγαίνει μπροστά με τη σειρά του, κάνοντας κάποιες καλές φάσεις.
Στο 8′ μετά από κόρνερ του Παπαϊωάννου η μπάλα κατέληξε στον προωθημένο Κουτσουσίμο που από καλή θέση σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Βελβεντού.
Στο 27′ βαθιά μπαλιά του Βητόπουλου πέρασε για τον Παπαϊωάννου που μπήκε από πλάγια αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια.
Στο 29′ δυνατό φάουλ του Ευαγγέλου, ο Κουτσουσίμος απέκρουσε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Στο 38΄ψηλοκρεμαστό φάουλ του Πράσσου πέρασε για τον Διβηκέλη που σούταρε από κοντά αλλά ο Πεχλιβανίδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
Στο 44′ αντεπίθεση του Βελβεντού, σέντρα του Ευαγγέλου στον Μ. Γκίκα που από καλή θέση έπιασε το απ’ ευθείας βολέ πάνω από τα δοκάρια.
Στο δεύτερο μέρος η απόδοση της ΑΕΚ κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο, με τους κιτρινόμαυρους να μην δείχνουν ιδιαίτερα απειλητικοί και το Βελβεντό να έχει καταλάβει ότι έχει την ευκαιρία να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από το Στρατιωτικό Γήπεδο.
Στο 55′ φάουλ του Κιουλτζή, η μπάλα πέρασε στον Μαλούτα που από πλάγια θέση δεν έπιασε καλά το σουτ στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 58΄φάουλ του Ευαγγέλου και ψαλιδάκι του Πράσσου, η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.
Στο 80′ προσπάθεια από δεξιά και πάσα του Μπαλίτσα στον Παπαθεοδώρου που δεν έπιασε καλά το σουτ από καλή θέση.
Στο 86′ σε μία ανύποπτη στιγμή ο διαιτητής απέβαλε τον Γιάννη Γκίκα για εξύβριση των θείων, για να ακολουθήσουν έντονες διαμαρτυρίες των παικτών, παραγόντων και φιλάθλων του Βελβεντού.
Στο 91′ φάουλ του Κώστα Πράσσου, η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Κουτσουσίμου και κατέληξε στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλοξενουμένων.
ΑΕ Κοζάνης (Μαλούτας): Πεχλιβανίδης, Κουτσουσίμος, Ντούκα, Βητόπουλος, Κιουλτζής, Πουλατσόγλου, Νάστος (46′ Μαλούτας), Παπαϊωάννου (65′ Παπαθεοδώρου), Σαλονικίδης, Π. Παπαδόπουλος, Αμπατζίδης (79′ Μπαλίτσας).
ΑΣ Βελβεντό (Πιτσιάβας): Βαρταλάμης, Τσιάμης, Τσέλα, Γ. Γκίκας, Σαμαράς, Διβηκέλης, Δεληνιώτης (67′ Ταϊρης), Ευαγγέλου, Μ. Γκίκας, Πράσσος (91′ Νατσιούλας), Χρυστοστομίδης (46′ Ελευθεριάδης).
Διαιτητής: Τσιμεντερίδης
Βοηθοί: Γεωργιάδης, Γκέκα