Αρχική

Ήττα για τον Αμύντα στην Πάτρα, Δια Χειρός Διαιτησίας!

Παρ΄ ότι τα κορίτσια του Αμύντα στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων του παιχνιδιού και άξιζαν να φύγουν από την Πάτρα -το λιγότερο- με το βαθμό της ισοπαλίας, το διαιτητικό δίδυμο των Κολλάρου-Τσακανίκα, έκρινε απαγορευτική την ήττα για την Ορμή, που τελικά επικράτησε με 17-16.


Υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, με εναλλαγές στο προβάδισμα και πολλές συγκινήσεις. Όμως η μεροληπτική στάση των διαιτητών σε βάρος του Αμύντα και η παραποίηση των στατιστικών του αγώνα, ( 4-3 δίλεπτες αποβολές, αντί  1-6, η διακύμανση του σκορ και η αναντιστοιχία στον καταλογισμό τερμάτων ,σε παίκτριες του Αμύντα), που δημοσιοποιήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ και παραμορφώνουν τη εικόνα του αγώνα, προκάλεσαν την οργή και τον αποτροπιασμό της Επιτροπής και της Διοίκησης του Αμύντα.
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του τεχνικού , Νίκου Γιώσκου, που λογοκρίθηκαν -εν μέρει- από την γραφείο τύπου της ΟΧΕ : «Μετά από 38 χρόνια στα γήπεδα, θεωρώ ιδιαίτερη υποχρέωση να συγχαρώ τους διαιτητές Κολλάρο - Τσακανίκα, του σημερινού αγώνα (12/11/2014) Ορμή Λουξ Πάτρας - Αμύντας Αμυνταίου για τη νίκη τους και να τους ευχηθώ στο μέλλον να έχουν παρόμοιες νίκες. Αν και δυσκολεύτηκαν τα κατάφεραν».
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αμύντας με μια Κόρρα αδιαπέραστη κάτω από τα δοκάρια και καλή αμυντική παρουσία από το σύνολο των παικτριών του, κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο μπροστά στο σκόρ με 6-7.
Στην επανάληψη, την κατάσταση πήραν στο χέρια τους οι δυο διαιτητές της αναμέτρησης, που παρατηρούσαν με δίλεπτες αποβολές τις παίκτριες του Αμύντα, κάθε φορά που η γηπεδούχος ομάδα κινδύνευε να απωλέσει το προβάδισμα.
Αποκορύφωμα η απόφαση της αποβολής της Μπάντη, με απευθείας κόκκινη κάρτα, 1λεπτο και 9δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, (σύμφωνα με το φύλλο αγώνος, είπε στον διαιτητή σε έντονο ειρωνικό ύφος, τι είναι αυτά που σφυρίζεις και κρατήθηκε το δελτίο της),εξέλιξη που υποχρέωσε τον Αμύντα να αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα και έτσι να μην κατορθώσει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που δικαιούτο.
Η περιφερειακή του Αμύντα, Βασιλική Μπάντη, δήλωσε:
«Νιώθω κατάφορα την αδικία. Δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε πει ίσοις όροις τη νίκη, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Ορμή Πάτρας.
Πολλά θα ειπωθούν και πολλά θα γραφθούν, όμως για μας το συγκεκριμένο παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν, κοιτάζουμε μπροστά και συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια μας»
Διαιτητές: Κολλάρος- Τσακανίκας,
5λεπτα: 1-0, 3-2, 4-3, 5-4, 5-5, 6-7 (ημχ.) 8-7, 10-8, 12-10, 15-12, 15-14, 17-16
ΟΡΜΗ (Στ. Σεϊρεκίδης): Χατζηπαρασίδου 5, Αγγελοπούλου, Τσαουσίδου 2, Χάλα, Στράτου, Μουρνου 4, Καρελά 2, Κασάπη, Χατζηαγαπίδου, Πολίτη, Μισαίλοβιτς, Παύλου, Κουκουλομάτη, Μίλασιτς 4.
Δίλεπτες Αποβολές: 1      Πέναλτι: 0/3  
ΑΜΥΝΤΑΣ (Ν. Γιώσκος – Α. Παπαβασιλείου): Κόρρα, Μπάντη 2, Χατζή, Στρατάκη 2, Σμαρδέλη 2, Καλοϊδη 1, Τζιομπάνου 4, Τσαϊρίδου, Σουμελίδου 1, Γκάτσιου 1, Βαφειάδου 3, Καλογήρου, Παρασκευά
Δίλεπτες Αποβολές: 6,      Πέναλτι: 2/2   ,  Απευθείας Κόκκινη: Μπάντη 58:51