Αρχική

Ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο η Ελλάδα στην ενόργανη

Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας, καθώς η χώρα μας πανηγυρίζει ένα χρυσό μετάλλιο με τον Λευτέρη Κοσμίδη στις ασκήσεις εδάφους και ένα χάλκινο μετάλλιο με τον Βλάση Μάρα στο μονόζυγο.

Άψογη εκτέλεση από τον Κοσμίδη στις ασκήσεις εδάφους
Το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας ο Λευτέρης Κοσμίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής εκτέλεσε ένα εκπληκτικό και απαιτητικό πρόγραμμα συγκεντρώνοντας 15,766 βαθμούς. Δεύτερος ήρθε ο Λευκορώσος Ντιμίτρι Μπαρκαλάου με 15,300 και τρίτος ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ με 15,166.
Την πέμπτη θέση στους κρίκους κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας με 15,333 βαθμούς πλασαρίστηκε στην 5η θέση της κατάταξης. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Αλεξάντερ Μπαλαντίν με 15,666, το ασημένιο ο Ιταλός Ματέο Μοράντι με 15,466 και το χάλκινο ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιατζίν με 15,433 βαθμούς.Ο Βασίλης Τσολακίδης δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο των νικητών στο δίζυγο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής, στο Μονπελιέ. Με 14.800 βαθμούς πλασαρίστηκε στην 6η θέση της κατάταξης. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Μαρσέλ Νγκούγιεν με 15.766, το ασημένιο ο Ουκρανός Ολεγκ Βερνιάεφ με 15.666 και το χάλκινο ο Σλοβένος Μίτγια Πέτκοφτσεκ με 15.600 βαθμούς.
Χάλκινο μετάλλιο ο Βλάσης Μάρας
Διπλή επιτυχία για την ελληνική γυμναστική σήμερα στο Μονπελιέ της Γαλλίας, καθώς μετά το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Κοσμίδη στις ασκήσεις εδάφους, ο Βλάσης Μάρας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μονόζυγο.
Ο Ελληνας πρωταθλητής με 15.266 βαθμούς κατέκτησε την τρίτη θέση, ενώ το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ρώσος, Εμίν Γκαρίμποφ (15.833β.), και το ασημένιο ο Κροάτης, Μάριο Μόζνικ (15.566β.).

  • Πηγή:ΕΡΑΣΠΟΡ, ΑΠΕ