Αρχική

Ένα Αργυρό κι ένα Χάλκινο Μετάλλιο σε δυο αγωνιστικά μέτωπα οι αθλητές της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης

Το Σαββατοκύριακο 15, 16 Νοεμβρίου 2014 οι αθλητές της Μακεδονικής Δύναμης έδωσαν το παρόν σε δύο διαφορετικές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η πρώτη ήταν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων στην πόλη της Χαλκίδας, για τους αθλητές γεννηθέντες 2000, 2001, 2002, το οποίο ανέλαβε να φέρει εις πέρας η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό που για πρώτη φορά σε Πανελλήνια διοργάνωση χρησιμοποιήθηκε η ηλεκτρονική κάσκα,

που πλέον για το αγώνισμα του Ταεκβοντό η καταγραφή πόντων γίνεται με τεχνικό εξοπλισμό που είναι ότι καλύτερο και ότι πιο αντικειμενικό έχει εφαρμοστεί έως τώρα. Στη διοργάνωση έδωσε το παρόν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανός ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την μαζικότητα του αθλήματος αλλά και από την διοργάνωση.


Από τον σύλλογο Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης συμμετείχαν 15 αθλητές και ένας αθλητής κατάφερε μετά από 5 αγώνες να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία +65 κιλά. Ο λόγος για τον Μπουντιούκο Σπινάρη Αθανάσιο του Εμμανουήλ. Οι υπόλοιποι αθλητές δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια διάκριση παρότι ορισμένοι έκαναν 3 και 4 αγώνες μιας και ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος και χρειάζονταν 5 νικηφόρους αγώνες για να φτάσει κάποιος στα μετάλλια.
Στο άλλο μέτωπο, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, αγωνίστηκαν ως μέλη της Ένωσης Ταεκβοντό στο βαθμολογούμενο πρωτάθλημα G1 με την συμμετοχή 1.300 αθλητών από όλο τον κόσμο οι πρωταθλητές του συλλόγου Μεχτερίδης Στέλιος, Τζέλλος Νικόλαο και Τεληκωστόγλου Αποστόλης, οι οποίοι αγωνίστηκαν το Σάββατο. Ο Τζέλλος Νικόλαος του Ιωάννη μετά από 4 αγώνες κατέκτησε την 3η θέση στην ολυμπιακή κατηγορία βάρους των -80 kg. Ο Μεχτερίδης Στέλιος του Μιλτιάδη έχασε στον 2ο αγώνα από τον Ισπανό χρυσό ολυμπιονίκη του Λονδίνου και ο Τεληκωστόγλου Αποστόλης του Κωνσταντίνου έχασε κι αυτός στον 2ο αγώνα από τον Ολλανδό πρωταθλητή.
Ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας κύριος Αλμασίδης Χρήστος σε δηλώσεις του για τους μικρούς του Πανελληνίου είπε : ΄΄είμαστε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου με μία ομάδα που διαμορφώνει το αγωνιστικό της προφίλ μέσα από πολύ μεγάλο συναγωνισμό. Πιστεύω πως με τη δουλειά που κάνουμε γρήγορα όλο αυτό θα βγει στην επιφάνεια, θέλει πολύ δουλειά, πειθαρχία και υπομονή από όλους μας, ο δρόμος του πρωταθλητισμού είναι για πολύ ιδιαίτερους ανθρώπους, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ΄΄ .
Για τους μεγάλους είπε ΄΄ το πιο σημαντικό για τους μεγάλους αθλητές μας πέρα του προπονητικού σχεδιασμού μας ότι εδώ και τρεις μήνες για την νέα περίοδο έχουμε ήδη αγωνιστεί σε 3 μεγάλα διεθνή πρωταθλήματα και αυτό στους αθλητές υψηλών επιδόσεων είναι το πιο σημαντικό. Σιγά-σιγά και αυτοί βρίσκουν την φόρμα τους. Πιστεύω ότι πάμε καλά και θα είμαστε έτοιμοι στις εθνικές μας υποχρεώσεις από το νέο έτος. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν στα δύο πρωταθλήματα.
Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει όλους τους αθλητές του για την συμμετοχή και τις διακρίσεις τους.