Αρχική

«Αγώνας Αγάπης» στο γήπεδο της Αιανής

agonas agapisΤην Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 03:00 το μεσημέρι, στο γήπεδο της Αιανής διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο 2ος Ποδοσφαιρικός «Αγώνας Αγάπης». Στο αγώνα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές και από τις 3 κατηγορίες της Ε.Π.Σ. Κοζάνης, καθώς και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για έναν πολύ σημαντικό σκοπό: τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ελεύθερου Σχολείου της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.
Το Ελεύθερο Σχολείο αποτελεί τη μεγάλη δράση της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης και σήμερα φιλοξενεί περισσότερους από 160 μαθητές, από όλες τις γειτονιές της πόλης που για διάφορους λόγους οι οικογένειες τους δεν μπορούν να στηρίξουν τη σχολική τους φοίτηση, παιδιά που μεγαλώνουν στο περιθώριο μιας κοινωνίας η οποία αρνείται να αποδεχτεί το διαφορετικό, παιδιά που στην οικογένεια τους, αλλά και στο σχολείο δεν περνούν καλά, παιδιά από την Α΄ τάξη του δημοτικού, μέχρι την Γ΄ λυκείου που συμμετέχουν όχι σ’ ένα κοινωνικό φροντιστήριο, αλλά σ’ ένα χώρο αγάπης και αποδοχής. Το Ελεύθερο Σχολείο προσπαθεί να αναδείξει εκείνη τη δυναμική και τη δημιουργικότητα που έχουν τα παιδιά. Προσπαθεί να φτιάξει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο το κάθε παιδί δεν θα στερείται πράγματα και κυρίως θα έχει λόγους να χαμογελά. Έτσι, εκτός των παιδιών στηρίζονται και οι οικογένειες τους για να ανταπεξέλθουν στις δικές τους δυσκολίες που επιβαρύνουν τα παιδιά.
Οι διοργανωτές, αλλά και οι συμμετέχοντες σε αυτόν τον τόσο σημαντικό αγώνα θέλουν να τονίσουν πως το ποδόσφαιρο είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος που ενώνει τους ανθρώπους και τους φέρνει κοντά, αποτελεί εκείνη τη «γλώσσα» που ξεπερνά κάθε εμπόδιο επικοινωνίας, προκρίνοντας όχι τη βία και το ρατσισμό, αλλά την αρμονική συνύπαρξη όλων, την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι…

 

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για να περάσουμε ένα όμορφο ποδοσφαιρικό απόγευμα, σας περιμένουμε στο γήπεδο να στηρίξουμε όλη μαζί την προσπάθεια!!!