Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της magda

H Α.Ε. Κοζάνης νικήτρια στο 14ο Τουρνουά "Τέλης Δαϊρούσης"‏

Η Α.Ε. Κοζάνης ήταν η νικήτρια του 14ου τουρνουά "Τέλης Δαϊρούσης" που έγινε στο Στρατιωτικό Γήπεδο Κοζάνης παρουσία αρκετού κόσμου πού ήρθε να τιμήσει την μνήμη του παλιού ποδοσφαιριστή και παράγοντα των κιτρινόμαυρων. .....

Στην φετινή διοργάνωση, εκτός της Α.Ε. Κοζάνης, συμμετείχαν ο Εθνικός Βατερού και η Γαλατινή, δύο ομάδες του Νομού Κοζάνης που αγωνίζονται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Παρά την υπερβολική ζέστη και την κούραση της καλοκαιρινής προετοιμασίας οι τρείς ομάδες πρόσφεραν σχετικά καλό θέαμα στους φιλάθλους, με τους τρείς προπονητές Χάρη Βοριαζίδη, Γιάννη Γεωργιάδη και Μιχάλη Σαμαρά να δοκιμάζουν όλους του παίκτες πού είχαν στη διάθεση τους.
Στο πρώτο 45λεπτο παιχνίδι η ΑΕΚ και ο Εθνικός Βατερού αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0. Οι δύο ομάδες είχαν από δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να σκοράρει σε τετ-α-τετ πρώτα του Λιάμη και λίγο αργότερα του Καραγεώργου που σταμάτησαν στον τερματοφύλακα του Βατερού Βαρυτιμίδη. Το Βατερό από την πλευρά του είχε μία δυνατή κεφαλιά του Νίκου Ζηνόβιου στο δοκάρι της ΑΕΚ, ενώ άλλη μία κεφαλιά του ίδιου παίκτη από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ.
Στο δεύτερο 45λεπτο Εθνικός Βατερού και Γαλατινή ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, με τις δύο ομάδες να τεστάρουν η μία την άλλη ενόψει του Περιφερειακού Πρωταθλήματος όπου θα βρεθούν αντίπαλοι. Στο 10' ωραίο σουτ του Μπλιάγκου βρήκε το δοκάρι του Βατερού. Στο 15' από καλοτραβηγμένο φάουλ του Μετικάνου, ο Κυριάκος Σαριόγλου με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ για το Βατερό. Στο 44' ωραία προσπάθεια από δεξιά του Παπαρίζου, παράλληλη συρτή σέντρα και ο νεαρός Χρήστος Τσιούκρας ισοφάρισε με πλασέ από κοντά.
Στο τρίτο και τελευταίο 45λεπτό ΑΕΚ και Γαλατινή φάνηκε ότι θα αναδεικνύονταν ισόπαλες έπειτα από ένα μοιρασμένο παιχνίδι, με την ΑΕΚ όμως να σκοράρει δύο φορές στα τελευταία πέντε λεπτά και να κατακτά το κύπελλο. Στο 40' κάθετη πάσα του Ρέββα στον νεοαποκτηθέντα Βραζιλιάνο επιθετικό Κάϊον που πρώτα τρίπλαρε τον προσωπικό του αντίπαλο με ωραία κίνηση στα πλάγια κι έπειτα με εξίσου ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ, δείχνοντας την κλάση του. Το "κερασάκι στην τούρτα" έβαλε στο 45' ο Γιάννης Τσολακίδης με ένα έξυπνο γκολ. Ο μέσος της ΑΕΚ είδε τον τερματοφύλακα της Γαλατινής εκτός θέσης και εκτέλεσε γρήγορα φάουλ από σαράντα μέτρα στέλνοντας με ψηλοκρεμαστό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Διαιτητές: Κεντζιόπουλος, Κοεμτζίδης, Γεωργιάδης.