Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της alexandros

13 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της  Βουλγαρίας το Διεθνές Πρωτάθλημα του Ολυμπιακού αγωνίσματος taekwondo στις κατηγορίες παίδων – κορασίδων και παμπαίδων – παγκορασίδων, με την συμμετοχή 400 αθλητών από έξι χώρες.

Ο σύλλογος της πόλης μας συμμετείχε με 18 αθλητές και απέσπασε συνολικά 13 μετάλλια, 5 χρυσά, 6 αργυρά και 2 χάλκινα. Τα μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές :

ΧΡΥΣΑ
1) Καρανάτσιου Μαρίνα του Ιωάννη, -55kg  κορασίδων
2) Μπουντιούκος – Σπινάρης Νικόλαος του Εμμανουήλ, -45kg  παμπαίδων
3) Μπουντιούκος – Σπινάρης Αθανάσιος του Εμμανουήλ, -61kg  παίδων
4) Τζέλλου Αικατερίνη του Ιωάννη, -51kg  κορασίδων
5) Τσαβδαρίδου Ελισάβετ του Κυριάκου, -44kg  κορασίδων
6) Τσαβδαρίδου Γεωργία του Κυριάκου, -40kg  παγκορασίδων

ΑΡΓΥΡΑ
1) Γκαραβέλλα Αικατερίνη - Ιωάννα του Σπύρου, -33kg  κορασίδων
2) Παπαδόπουλος Χρήστος του Σωκράτη, + 48kg  παμπαίδων
3) Παυλίδου Μαρία του Νικολάου, -41kg  κορασίδων
4) Σερτίδου Δήμητρα του Αναστασίου, -36kg  παγκορασίδων
5) Τσαβδαρίδου Ελισάβετ του Δημητρίου, -55kg  κορασίδων

ΧΑΛΚΙΝΑ
1) Μπουντιούκος – Σπινάρης Έκτορας του Εμμανουήλ, -33kg  παμπαίδων
2) Τσάμπουρα Άννα-Μαρία του Αθανασίου, -47kg  κορασίδων

   Όλα αυτά τα παιδιά – αθλητές που έλαβαν μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα πιστεύουμε ότι αποτελούν τους αυριανούς πρωταθλητές της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης μιας και ο σύλλογος έχει αναδείξει, στην μακροχρόνια πορεία του, πολλούς Πρωταθλητές και όχι μόνο σε εγχώριο επίπεδο. Στην τρυφερή ηλικία των 8 – 14 ετών που βρίσκονται οι μικροί αθλητές, η συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις αποτελεί εμπειρία ζωής. Όσο νωρίτερα αρχίσουν να παίρνουν μέρος σε αγώνες είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας, το σίγουρο είναι πως θα βγουν κερδισμένοι. Κι αυτό γιατί έρχονται από νωρίς σε επαφή με τις πραγματικές συνθήκες των αγώνων, όσον αφορά τα τεχνικά στοιχεία αλλά και το ψυχολογικό κομμάτι που επίσης αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στον αθλητισμό.
Βλέποντας και άλλους αθλητές και ερχόμενοι αντιμέτωποι με άλλους, πέραν των συναθλητών τους αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την διαφορετικότητα, καταλαβαίνουν πλέον την διαφορά θεωρίας και πράξης, αναπτύσσουν την κριτική τους ικανότητα και την μαντική προσπαθώντας να ψυχολογήσουν την επόμενη κίνηση του αντιπάλου τους, μαθαίνουν να δέχονται και τη νίκη και την ήττα κατά συνέπεια διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους ( χαρά, λύπη, θυμό, αδικία κ.ά.) με μεγάλη επιτυχία. Όλα αυτά είναι στοιχεία που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους και θα τους ωφελήσουν στην ζωή τους, κάνοντάς τους πιο δυνατούς, πιο ευτυχισμένους και πιο ικανούς ανθρώπους μέσα στην κοινωνία μας.

     Ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Πουτογλίδης Γεώργιος και το Δ.Σ. συγχαίρουν τους αθλητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν, ευχαριστούν τους γονείς που παρευρέθηκαν με την αποστολή της ομάδας καθώς και τους προπονητές Αλμασίδη Χρήστο, Στολτίδη Διονύση και Διάφα Αργύρη.