Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής

Καταρχήν κανείς δεν έχει αποκλειστεί και κανείς δεν έχει προκριθεί μετά τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής. Όλοι έχουν πιθανότητες και αυτό που πιθανότατα θα μετρήσει είναι η διαφορά τερμάτων, η οποία είναι το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας.Νίκη κόντρα στην Αργεντινή ή ακόμη και ισοπαλία (υπό προϋποθέσεις) μπορεί να δώσει στην Εθνική Ελλάδας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν ευνοείται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Νότια Κορέα και Νιγηρία.

Δείτε όλα τα σενάρια πρόκρισης στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

 

 


Σε περίπτωση νίκης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επί της Αργεντινής και αν η Νότια Κορέα δεν επικρατήσει της Νιγηρίας, τότε η Ελλάδα και η παρέα του Μέσι θα περάσουν χεράκι-χεράκι στην επόμενη φάση. Αν θέλουμε να είμαστε και πρώτοι θα χρειαστεί νίκη με τρία γκολ διαφορά, αλλιώς προκρινόμαστε ως δεύτεροι.  Αν τώρα η Ελλάδα νικήσει την Αργεντινή και την ίδια στιγμή οι Κορεάτες πάρουν το «τρίποντο» κόντρα στους Αφρικανούς, τότε οδηγούμαστε σε τριπλή ισοβαθμία Ελλάδας, Νοτίου Κορέας και Αργεντινής στην κορυφή με έξι βαθμούς. Κριτήριο κατάταξης δεν είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά η συνολική διαφορά τερμάτων από όλα τα ματς του ομίλου. Η Αργεντινή αυτή τη στιγμή έχει το πάνω χέρι, καθώς βρίσκεται πριν την τελευταία αγωνιστική στο +4, ενώ εμείς και οι Ασιάτες στο -1.

Στην περίπτωση που η Ελλάδα αποσπάσει ισοπαλία από την Αργεντινή, τότε θα φτάσει στους 4 βαθμούς και θα χρειαστεί ένα δώρο από τη Νιγηρία στο δικό της ματς κόντρα στην Κορέα.
Με ήττα της ομάδας του Χου, περνάμε εμείς. Σε περίπτωση όμως νίκης της Κορέας, αυτή περνάει στην επόμενη φάση. Αν και αυτό το ματς έρθει ισόπαλο, Ελλάδα και Κορέα θα φτάσουν στους 4 βαθμούς και οι δύο θα έχουν την ίδια διαφορά τερμάτων και όλα θα εξαρτηθούν από τα τελικά σκορ. Θα χρειαστεί στο δικό μας ματς η ισοπαλία να είναι «χορταστική» με πολλά γκολ, ώστε να έχουμε καλύτερη επίθεση συνολικά από τους αντιπάλους μας.

Στο σενάριο ήττας της Εθνικής ομάδας από την Αργεντινή, δυστυχώς μένουμε εκτός συνέχειας. Ήδη, η Κορέα βρίσκεται πάνω από εμάς και θα είναι το φαβορί, ενώ με νίκη η Νιγηρία θα περάσει πάνω από Ελλάδα και Κορέα, λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Αργεντινή 6β. +4 (5-1)
2. Ν. Κορέα 3β. -1 (3-4)
3. Ελλάδα   3β. -1 (2-3)
4. Νιγηρία   0β.  -2 (1-3)

Η σημερινή αγωνιστική: Αργεντινή-Ελλάδα 21:30, Νότια Κορέα-Νιγηρία 21:30

Τα κριτήρια ισοβαθμίας

1.Συνολική διαφορά τερμάτων

2.Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς

3.Τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων