Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της vasilis

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Με 34 αθλητές συμμετείχε την Κυριακή 8 Μαΐου ο σύλλογος της πόλης της Κοζάνης Μακεδονική Δύναμη στους διασυλλογικούς αγώνες επίδειξης, του ολυμπιακού αγωνίσματος Taekwondo, οι οποίοι διοργανώθηκαν στην πόλη των Τρικάλων. Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 350 αθλητές από 15 συλλόγους της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας. Υπήρχε πραγματικά άρτια οργάνωση από τους υπευθύνους, με πολλές εκπλήξεις να ξεσηκώνουν τους μικρούς αθλητές και να τους αποφορτίζουν από το στρες των αγώνων. Στο τέλος δόθηκαν μετάλλια και καπέλα της διοργάνωσης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Απευθυνόταν στις ηλικίες 6 έως 10 ετών, όπου τα παιδιά – αθλητές ακόμη ΄΄χτίζουν χαρακτήρα΄΄ και ήταν άλλη μια ευκαιρία γι’ αυτά να μυηθούν στο αγωνιστικό μέρος του αθλήματός τους, πέραν του καθημερινού τεχνικού μέρους της προπόνησης. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να βιώσουν τις πραγματικές συνθήκες του αγώνα, να γνωρίσουν νέες εμπειρίες αλλά και να κοινωνικοποιηθούν αφού έρχονται σε επαφή με πολλούς συναθλητές τους από άλλα σωματεία και άλλες πόλεις.

Οι μικροί αθλητές της Μακεδονικής Δύναμης συνεχίζουν

την παράδοση της μεγάλης ομάδας συμμετέχοντας συχνά σε τέτοιου είδους διοργανώσεις που σκοπός τους είναι να βελτιώσουν τεχνικά τους αθλητές. Οπότε, όσο πιο συχνά παίρνουν μέρος σε τέτοιες εκδηλώσεις τόσο πιο γρήγορα θα ξεδιπλωθεί και θα τελειοποιηθεί το ταλέντο τους. Οι αγωνιστικές εμπειρίες, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, είναι ότι σημαντικότερο για τους μικρούς αθλητές, ώστε να μάθουν από νωρίς να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους άρα και τον εαυτό τους. Η αυτοσυγκράτηση και ο αυτοέλεγχος είναι δύο στοιχεία, δύο αρετές του χαρακτήρα που δεν διαθέτουμε όλοι που ακόμη κι αν έχουμε δύσκολα τις διαχειριζόμαστε ακόμη και οι ενήλικες. Είναι λοιπόν πιο εύκολο γι’ αυτά τα παιδιά που τις μαθαίνουν πριν ακόμη διαμορφωθεί ο χαρακτήρας τους και η προσωπικότητά τους.

Το Δ.Σ. συγχαίρει τους μικρούς αθλητές για την συμμετοχή τους καθώς και τους προπονητές και ευχαριστεί όλους τους γονείς που είναι δίπλα στις δραστηριότητες του συλλόγου.