Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της magda

Σκάκι. 11ο Ατομικό Πρωτάθλημα Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. 2010.

Με τη συμμετοχή 111 σκακιστών και σκακιστριών που ανήκουν σε σωματεία της ΕΣΣΚΕΔΥΜ, ολοκληρώθηκε το 11ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας,

το οποίο φιλοξενήθηκε από 25 έως 28 Μαρτίου 2010 στο ξενοδοχείο "Παντελίδης" στην Πτολεμαΐδα. Οι αγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε 8 διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία τους, παίζοντας συνολικά 7 αγώνες για την ανάδειξη των τελικών νικητών. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και φέτος η συμμετοχή μικρών παιδιών από όλες τις πόλεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, που έδωσε για άλλη μια φορά τον χαρακτήρα της γιορτής στη διοργάνωση αυτή.
Τον Σκακιστικό Σύλλογο Καστοριάς εκπροσώπησαν 11 αθλητές και αθλήτριες, συνθέτοντας έτσι τη μεγαλύτερη αποστολή της ομάδας μας από καταβολής του θεσμού, δείγμα της συστηματικής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο σύλλογο μας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των σκακιστών του Σ.Σ. Καστοριάς, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

 

Κατηγορία     Ονοματεπώνυμο     Αποτέλεσμα     Θέση
Κ12     Τσούτσα Ευαγγελία     2.0/7     9η
Α12     Μπεκαριάν Χρήστος     3.5/7     12η
Κ14     Τσούτσα Βασιλική     3.0/7     7η
Κ14     Τσούτσα Ελευθερία     0.0/7     8η
Α14     Αναστασιάδης Βασίλειος     2.0/7     12η
Α16     Παύλου Ηλίας-Αλέξανδρος     4.5/7     3η
Α16     Παύλου Δημήτριος-Ορέστης     4.5/7     4η
Κ18     Κωτέκη Παρθένα-Ρεγγίνα     0.0/6     7η
Άνδρες     Δημητριάδης Αλέξανδρος     3.5/7     14η
Άνδρες     Μέλλιος Αθανάσιος     3.0/7     19η
Άνδρες     Τσακιρίδης Ιωάννης     1.0/7     25η

Στα νεανικά τουρνουά, σημαντικότατη επιτυχία σημείωσε στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών (Α16) ο Ηλίας Παύλου, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην τελική κατάταξη με 4.5 βαθμούς σε 7 αγώνες, αν και απώλεσε την 1η θέση από μία λανθασμένη εκτίμηση στον προτελευταίο γύρο. Στην ίδια κατηγορία, ο Δημήτρης Παύλου ισοβάθμησε με τον αδερφό του με 4.5 βαθμούς και τελικά κατετάγη 4ος. Επίσης, στα κορίτσια έως 18 ετών, η Ρεγγίνα Κωτέκη κατέλαβε -όπως και πέρυσι- τη 2η θέση στην κατηγορία της. Ο Βασίλης Αναστασιάδης παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι, παρότι έχασε αρκετές ευκαιρίες για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα λόγω απειρίας. Ιδιαίτερα θετική κρίνεται επίσης η πρώτη συμμετοχή σε Ατομικά Πρωταθλήματα για τους Χρήστο Μπεκαριάν, Ευαγγελία Τσούτσα, Ελευθερία Τσούτσα και Βασιλική Τσούτσα, που έδειξαν ότι η ομάδα μας μπορεί να περιμένει πολλά από αυτούς στο μέλλον.

Τέλος, στο τουρνουά των ανδρών, ίσως το ισχυρότερο της τελευταίας δεκαετίας, κατώτερες του αναμενομένου ήταν οι εμφανίσεις του Σάκη Μέλλιου και του Αλέξανδρου Δημητριάδη, που παρουσίασαν σημάδια κόπωσης μετά τη 2η ημέρα των αγώνων. Αντίθετα, ο Γιάννης Τσακιρίδης, στις πρώτες του επίσημες παρτίδες, πάλεψε μέχρι τέλους με πολύ πιο έμπειρους αντιπάλους και μόνο από σύμπτωση δεν κατάφερε να σημειώσει κάποια νίκη.

 

πηγή: http://www.kastoria4u.gr