Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της magda

Σαλπιγγίδης: «Συνεχίζουμε ενωμένοι»

Η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Εθνικής δε χάνεται ποτέ όπως διαβεβαιώνει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που μετά τη χθεσινή νίκη επί του Ισραήλ και με δικό του γκολ βρήκε ξανά ο ίδιος την εμπιστοσύνη στα πόδια του.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε στον «BHMA 99,5 FM» και μίλησε για το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής, την αγωνιστική της εικόνα, τη «συνάντηση» του με τα δίχτυα έπειτα από αρκετό διάστημα και τις πιθανότητες τα αποτελέσματα από το στοίχημα της Ελλάδας να βρεθεί στα τελικά ακόμη μίας σημαντικής διοργάνωσης να είναι θετικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης…

Για τις ορατές πλέον πιθανότητες συμμετοχής σε τρίτο συνεχόμενο Euro: «Αυτός ήταν ο στόχος μετά το 2004. Είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέρνουμε καλά. Ελπίζουμε και οι επόμενοι να συνεχίζουν αυτή την παράδοση».

Για τον τρόπο με τον οποίο άνοιξε το σκορ: «Για να μπει ένα όμορφο γκολ χρειάζεται δόση τύχης. Κανένα δεν μπαίνει με ακριβή υπολογισμό. Ουσιαστικά αυτό ήθελα να κάνω, είχα πίεση από τον αμυντικό και βγήκε με τον ιδανικό τρόπο. Υπήρχε όπως είπα και τύχη.

Για το γεγονός ότι σκόραρε μετά από καιρό: «Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ανακούφιση. Έχει γίνει πολύ ντόρος για το αν θα σκοράρω ή όχι. Εγώ δεν το βρίσκω σημαντικό. Δεν είμαι πάντα κεντρικός επιθετικός. Παίζω και στο πλάι. Ναι έχασα αρκετά γκολ. Όμως, δεν είμαι ο μοναδικός που δεν σκοράρει. Και σε άλλους συμβαίνει. Ίσως δημιούργησα κι εγώ αυτή την απαίτηση. Εγώ δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα μου, είτε με τον ΠΑΟΚ είτε με την εθνική.

Γενικώς, επικρατεί ένα κλίμα ότι αν είσαι επιθετικός και δεν πετύχεις γκολ σημαίνει ότι δεν πηγαίνεις καλά. Δεν συμφωνώ. Με τσαντίζουν μερικά σχόλια. Όμως, υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα στη ζωή. Πολύς κόσμος βλέπει ποδόσφαιρο, αλλά δεν σημαίνει κι ότι ξέρει κιόλας».

Για τις εμφανίσεις της εθνικής: «Όσα χρόνια είμαι στην εθνική υπήρχε εμπιστοσύνη πάντα στους εαυτούς μας. Δεν έχουμε παίξει τόσο καλά στα δυο πρώτα παιχνίδια. Δεν έχουμε παίξει αυτό που μπορούμε, όμως πήραμε τις νίκες κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, σημαίνει πως έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Θαύματα δεν γίνονται στο ποδόσφαιρο. Νέος προπονητής, νέοι παίκτες. Δεν είμαστε σύλλογος να κάνουμε προπόνηση κάθε μέρα. Χρειάζεται υπομονή απ` όλους και σίγουρα θα έρθουν καλύτερες ημέρες».

 

Για το κλίμα στην εθνική: «Είχαμε κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από δηλώσεις παιδιών που αποχώρησαν από την ομάδα. Σεβαστές οι απόψεις τους. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι το κλίμα δεν ήταν καλό. Συνεχίζουμε ενωμένοι. Θα θέλαμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Σιγά σιγά ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη του».

 

Για τον Φετφατζίδη: «Είναι πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Δεν θέλω να μπω σε τεχνικά θέματα. Πολύ καλός, πολύ νέος. Το μέλλον είναι μπροστά του. Εύχομαι να έχει την υγεία του για να τα καταφέρει».

 

Για τον τραυματισμό του Τζιόλη: «Κουράγιο στον Αλεξη. Θα είμαστε κοντά του και του εύχομαι περαστικά. Τον θέλουμε να επιστρέψει σύντομα γερός στην εθνική».