Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της vasilis

ΠΣΑΚ Παπαμακάριος: "Δεν θα περιμένουμε για πάντα"

Αναπόφευκτη χαρακτήρισε την απεργία ο Μανώλης Παπαμακάριος σε περίπτωση που δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές.

Ζητάμε λύσεις από την ηγεσία του μπάσκετ, είτε λέγεται ΕΟΚ είτε ΕΣΑΚΕ είτε Πολιτεία. Θεωρούμε πως το μπάσκετ είναι ένα, ανεξαρτήτως κατηγορίας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είμαστε ενωμένοι και θέλω να σταθώ στην παρουσία τόσων πολλών αθλητών από όλη την Ελλάδα στο συνέδριο. Ακούστηκαν πολλές απόψεις και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις", είπε στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6" o γκαρντ του Πανελληνίου.

"Έχουμε αποφασίσει να υπάρχει πεντάλεπτη καθυστέρηση στην πρεμιέρα της Α1 και τη δεύτερη αγωνιστική της Α2, την επόμενη αγωνιστική δεκάλεπτη καθυστέρηση κι αν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν υπάρχει κάποια κατάληξη, θα γίνει προειδοποιητική απεργία σε Α1 και Α2".

"Θα δώσουμε περιθώριο μέχρι 1/1/2010 για να βρεθεί κάποια λύση και αν ακόμη δεν έχει δοθεί, θα σταματήσουν τα Πρωταθλήματα. Εύχομαι να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο και μέσα από συζητήσεις, ακόμη και με δημιουργικές διαφωνίες, να βρούμε κάποια λύση".

Στη συνέχεια εξήγησε ότι σκοπός των παικτών είναι να δώσει χρόνο στη νέα κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματα: "Δεν είναι σκοπός μας η απεργία, αλλά να λυθούν τα προβλήματα. Είναι δυσάρεστη η θέση μας όταν δεν παίζουμε μπάσκετ. Θέλουμε να σκεφτόμαστε μόνο πώς θα αποδώσουμε καλύτερα. Θέλουμε να δώσουμε ένα εύλογο χρονικό περιθώριο, σε όποια κυβέρνηση και όποιον υφυπουργό Αθλητισμού υπάρχει μετά τις εκλογές, για να βρεθεί μια λύση".

"Δεν μπορούμε όμως να περιμένουμε για πάντα. Υπάρχει ένα παράπονο από εμάς τους καλαθοσφαιριστές προς το πρόσωπο του κύριου Ιωαννίδη. Έχουμε συμφωνία υπογεγραμμένη με την ΕΟΚ εδώ και μήνες και απέμενε να ψηφιστεί από την κυβέρνηση, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη".

Τέλος, είπε για τους συναδέλφους του της Α2: "Η βιτρίνα του αθλήματος είναι η Εθνική και οι δύο μεγάλες ομάδες, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός που έχουν ξεφύγει σε οικονομικό επίπεδο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το μπάσκετ. Στις χαμηλότερες κατηγορίες υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ασφάλεια. Αν ένα παιδί στην Α2 χτυπήσει, θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του".

"Έχουν γίνει αρκετά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν αξίζει στο ελληνικό μπάσκετ η κατάσταση που υπάρχει τα τελευταία 3-4 χρόνια. Αν καταφέρουμε κι εξασφαλίσουμε κάποια πράγματα που είναι αυτονόητα σε άλλες χώρες, το ελληνικό μπάσκετ θα είναι καλύτερο, όχι μόνο οργανωτικά αλλά και αγωνιστικά".