Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της alexandros

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ε.Π.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ

 

ΑΡΧΙΣΕ Η Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ Β΄

p1000479

 Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ -16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πρεμιέρα του β΄ γύρου είχαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Α΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Κοζάνης μετά από 3 εβδομάδες από την ημερομηνία που ήταν κανονικά να ξεκινήσει.

Ο πρωτοπόρος Μακεδονικός Κοζάνης πέτυχε σπουδαία νίκη στο Κρόκο απέναντι στην Ελίμεια που ήταν πολύ ανεβασμένη και αποσπάστηκε στην βαθμολογία.
Η  2η Ασβεστόπετρα φάνηκε ότι η μεγάλη διακοπή την έβγαλε από το ρυθμό της και γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 από την Α.Ε. Κοζάνης ενώ η τρίτη Άρδασσα δεν έπαιξε αφού το παιχνίδι με την Α.Ε.Π. Καραγιαννείων αναβλήθηκε λόγω του αγωνιστικού χώρου.
Στο Βελβεντό η τοπική ομάδα γνώρισε την ήττα από  τον Μακεδονικό Φούφα με 3-1 ο οποίος δείχνει ότι θα παλέψει μέχρι τέλος για την άνοδο.
Στην ουρά της βαθμολογίας η Ακαδημία Σιάτιστας και η Κοζάνη 2004 πήραν σημαντικές νίκες επί του Πρωτοχωρίου και της Χαραυγής αντίστοιχα.
Στο γειτονικό ντέρμπι ο Μακεδονικός Σιάτιστας έκανε την έκπληξη κερδίζοντας εκτός έδρας την Γαλατινή με 2-1.
Στο γήπεδο Πτολεμαΐδας που πλέον χρησιμοποιεί σαν έδρα η Αναγέννηση Πτολεμαΐδας, ο Τιτάν Σερβίων πήρε σπουδαία νίκη επί της γηπεδούχοι και διατήρησε να ελπίζει.

Τα αποτελέσματα:

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΠΡΩΤΟΧΩΡΙΟΥ     5-0
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ 2004     0-1
Α.Ε. ΕΛΙΜΕΙΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ         2-3
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ-ΤΙΤΑΝ ΣΕΡΒΙΩΝ     1-2
Α.Σ. ΒΕΛΒΕΝΤΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ         1-3
Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ-ΕΡΜΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ         4-1
Α.Ε.Π. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΕΙΩΝ-ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΔΑΣΣΑΣ     (αναβλήθηκε)
ΓΑΛΑΤΙΝΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ         1-2

Η βαθμολογία

1.ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ    37-21    32
2.ΕΡΜΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ    23-15    28
3.ΤΙΤΑΝ ΣΕΡΒΙΩΝ    33-19    27
4.ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ    29-16    26
5.Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ    33-22    26
6.ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΔΑΣΣΑΣ    21-12    25
7.Α.Σ. ΒΕΛΒΕΝΤΟ    24-26    25
8.Α.Ε. ΕΛΙΜΕΙΑΣ    21-17    24
9.Α.Ε.Π. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΕΙΩΝ    22-15    23
10.ΓΑΛΑΤΙΝΗ    33-31    22
11.ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΠΡΩΤΟΧΩΡΙΟΥ    22-34    17
12.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ    18-30    15
13.ΚΟΖΑΝΗ 2004    13-30    15
14.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ    29-37    14
15.ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ    16-25    14
16.ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ    11-35    7

Οι 3 τελευταίοι υποβιβάζονται

Α.Ε.Π. Καραγιαννείων και Άρδασσα έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.
Σημ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ έχουν από – 2 βαθμούς αρνητική βαθμολογία.
Ο 1ος θα διεκδικήσει σε αγώνες μπαράζ με πρωταθλητές άλλων Ε.Π.Σ. την άνοδο στη Δ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.

ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑ

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ-ΕΡΜΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ 4-1

«Με το δεξί» ξεκίνησε η Α.Ε. Κοζάνης τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης μετά από μία εντυπωσιακή νίκη επί της δεύτερης στην βαθμολογία Ασβεστόπετρας με σκορ 4-1.
Η ΑΕΚ έδειξε ότι δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος, με τους νεαρούς παίκτες να δείχνουν ωριμότητα στο παιχνίδι τους και τους «μεγάλους» να στηρίζουν με επιτυχία τις προσπάθειες των «μικρών». Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν καλή αμυντική λειτουργία (εκτός από τη φάση του γκολ των φιλοξενουμένων), ενώ επιθετικά κατάφεραν να σημειώσουν τέσσερα γκολ απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (η Ασβεστόπετρα είχε δεχθεί μόλις 11 τέρματα στον πρώτο γύρο).
Η Ασβεστόπετρα είχε δύο καλά δεκαπεντάλεπτα,  ένα σε κάθε ημίχρονο, όπου έδειξε καλά στοιχεία, δικαιολογώντας τη βαθμολογική της θέση. Όταν όμως η ΑΕΚ σημείωσε το 3-1 στο 68′ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να εκνευρίζονται με αποτέλεσμα να παίξουν το υπόλοιπο του παιχνιδιού χωρίς καθαρό μυαλό και να μην μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι από τον αγώνα.

Μόλις στο 3ο από φάουλ του Τσολακίδη ο Μπέμπης βρέθηκε αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή και αφού κοντρολάρησε τη μπάλα την πέρασε κάτω από τα πόδια του Κοντογουλίδη για το 1-0.
Στο 16ο κόρνερ του Μίμτση και γυριστή κεφαλιά του Μπαλτζή απέκρουσε σωτήρια όσο και θεαματικά ο Καρανάνος σε κόρνερ.
Στο 23ο μακρινό φάουλ του Χινδιρίδη, ολιγωρία της άμυνας της ΑΕΚ και οΜίμτσης που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Καρανάνο πέρασε την μπάλα από πάνω ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 35ο ο Μπέμπης πήρε τη μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και με δυνατό, ευθύβολο σουτ την έστειλε στη γωνία του Κοντογουλίδη κάνοντας το 2-1.
Στο 43ο ο Παπαδόπουλος γύρισε στον Τέγο που πλάσαρε από κοντά αλλά ο Καρανάνος για δεύτερη φορά έκανε μία σημαντική απόκρουση εξ’ επαφής, κρατώντας το προβάδισμα της ομάδας του.
Στο 44ο ο Χαϊντούτης έδωσε στον Καραγεώργο που από πολύ καλή θέση σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Κοντογουλίδη, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερμής μπήκε πιο δυνατά και πίεσε την ΑΕΚ για ένα εικοσάλεπτο. Το γκολ του Καραγεώργου όμως στην κόντρα στο 68ο αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους που δεν μπόρεσαν να ξαναβρούν τον ρυθμό τους, με την ΑΕΚ να αποκρούει σχετικά εύκολα τις επιθέσεις της Ασβεστόπετρας και να παίρνει μία δίκαιη νίκη.
Στο 68ο η ΑΕΚ σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ στην αντεπίθεση, με τον Σκρέκα να κλέβει τη μπάλα, να την δίνει στον Κιουλτζή που έκανε μπάσιμο από αριστερά, ξαναγύρισε στον Σκρέκα που με τη σειρά του έδωσε στον αμαρκάριστο Καραγεώργο και ο αρχηγός της ΑΕΚ με εύστοχο πλασέ έκανε το 3-1.
Στο 88ο φάουλ του Τσολακίδη από πλάγια αριστερά, ο Καραγεώργος έπιασε το σουτ, με τον Κοντογουλίδη να αποκρούει ασθενώς και τον Μπέμπη με διπλή προσπάθεια από κοντά (το πρώτο σουτ του βρήκε το δοκάρι) να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας χατ-τρικ και κάνοντας το 4-1.
Στο 90ο αποβλήθηκε ο αρχηγός της Ασβεστόπετρας Σαββίδης γιατί χτύπησε εκτός φάσης τον Ρηνιώτη, με αποτέλεσμα μετά τη λήξη του αγώνα να υπάρξει εκνευρισμός και φραστικές αψιμαχίες μεταξύ κάποιων παικτών. Τελικά οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν τα πνεύματα και οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια χωρίς να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα.
Διαιτητές: Καρατέρπος, Κουτζιακουτζίδης, Τζιαμπάζης.
ΑΕΚ : Καρανάνος, Γκάλιος, Κιουλτζής, Σαββίδης, Τσολακίδης, Τζέλος, Βουρνάζος(62ο Ντούκα), Γ. Π. Μπέμπης, Καραγεώργος, Σκρέκας (82ο Ζαφείρης), Χαϊντούτης (λ.τ. 48ο Ρηνιώτης).
ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑ (Τσεμπερλίδης): Κοντογουλίδης, Χινδιρίδης (63ο Διο. Παπαδόπουλος), Τσόμπο, Σαββίδης, Καραστογιάννης, Καραγιαννάκης, Δημ. Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης (81ο Προσκυνητόπουλος), Τέγος, Μπαλτζής, Μίμτσης (λ.τ. 40ο Γκαγκανιάρας).