Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της lefteris

Πολύτιμη νίκη για τον Εορδαϊκό

Παρά το γεγονός ότι ο Εορδαϊκός παρατάχθηκε σχεδόν αποδεκατισμένος με μόλις δεκατέσσερις ετοιμοπόλεμους παίκτες και ενδεκάδα ανάγκης, κατάφερε να πάρει ένα αν μη τι άλλο πολύτιμο τρίποντο στην έδρα του επικρατώντας του Εθνικού Φιλιππιάδας με 2-0. Οι “λιγνιτωρύχοι” είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος του αγώνα και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι άφησαν χώρο στον Εθνικό, τον οποίο και ο αντίπαλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τον Εορδαϊκό να “κλειδώνει” τη νίκη με ένα… τυχερό γκολ. Στο αγωνιστικό μέρος, στο 7’ το σουτ του Γεραγώτη μπλόκαρε ο Σταυράκης με διπλή προσπάθεια ενώ τρία λεπτά μετά έπειτα από φάουλ του Γεροντίδη ο Γεραγώτης πήρε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα της Φιλιππιάδας να απομακρύνει εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 39’ η πίεση των παικτών του Απόστολου Χαραλαμπίδη απέδωσε καρπούς όταν και πάλι από φάουλ του Γεροντίδη, ο Τσουλάκος πήδηξε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά γράφοντας το 1-0.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Εθνικός είχε μια καλή ευκαιρία όταν από φάουλ του Μπασιούκα, ο Λέντζιος πήρε την κεφαλιά εξ επαφής για να αποκρούσει ο Παρασκευάς. Στο 62’ το σουτ του Τσουλάκου έφυγε ψηλά άουτ. Στο 73’ μίλησε η τύχη των γηπεδούχων όταν από απόκρουση του Καραμπατζάκη η μπάλα πήρε ύψος, ο Μαγκλάρας  με κεφαλιά προς τα πίσω προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στον τερματοφύλακα,  όμως αυτή πέρασε πλάγια χτύπησε στο δοκάρι και μπήκε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Μετά το δεύτερο γκολ ο Εθνικός πίεσε για το γκολ της τιμής. Στο 77’ ατομική προσπάθεια του Χολέβα σε φάση τετ α τετ με τον Παρασκευά με τον τελευταίο να αποκρούει το σουτ. Στο 86’ το σουτ του Βλάοχυ έφυγε άουτ και στο 92’ ο Παρασκευάς απέκρουσε το σου του Λάππα.
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ:
Παρασκευάς, Καραμπατζάκης, Γεροντίδης (84’ Κωνσταντινίδης), Διαμαντόπουλος (78’ Μπίκος), Γεραγώτης (72 Βλάχος), Δεληζήσης, Ταφαρλής, Σερσέμης, Κουλίδης, Ελευθεριάδης, Τσουλάκος

ΕΘΝ. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ:
Σταυράκης, Μούτας Καταγής, Παλιάγκας (46’ Μπαλάφας), Μαγκλάρας, Λέντζος, Λάππας, Κόλινς, Γατσέλος, (81 Μιχάλης), Τασιούκας, Κοσμάς, (63’ Χολέβας)