Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της lefteris

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΑ «ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ» ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Μέχρι πριν λίγα χρόνια τα – τότε – παιδιά στηνόταν μπροστά στη τηλεόραση για να θαυμάσουν τις προσπάθειες του μέσα στο γήπεδο. Τα σημερινά παιδιά δεν χρειάζεται να στηθούν στη τηλεόραση, αφού ορισμένα απ’ αυτά έχουν την ευκαιρία να τον έχουν μπροστά τους και να τους δίνει οδηγίες για μια σωστή προπόνηση.
Ο Γιώργος Αμανατίδης – περί ου ο λόγος – ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού που κατέχει σήμερα τη θέση του Διευθυντή Αθλητικής Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης του Πειραϊκού συλλόγου, βρέθηκε το τριήμερο 18-19-20/3 στην πόλη της Κοζάνης, προκειμένου να επιθεωρήσει

την δουλειά που επιτελείτε στη τοπική σχολή. Το τμήμα του οποίου ηγείται, άλλωστε, είναι υπεύθυνο για τις «ερυθρόλευκες» σχολές ποδοσφαίρου που έχουν αναπτυχθεί σ’ όλη την Ελλάδα και είναι υπεύθυνος αξιολόγησης της τοπικής σχολής, αλλά και για να παρακολουθήσει μέσω των δοκιμαστικών το επίπεδο των αθλητών που υπάρχουν στο Νομό και στις γύρω περιοχές.

 

Διαβάστε τι μας είπε ο Γιώργος Αμανατίδης, λίγο μετά την ολοκλήρωση του τριημέρου:

Ποια εντύπωση αποκομίσατε από την τριήμερη επίσκεψη σας στην πόλη της Κοζάνης;

«Απόλυτη ικανοποίηση. Επισκεφτήκαμε την Κοζάνη για δύο λόγους και το τριήμερο χαρακτηρίζεται επιτυχημένο και στους δύο τομείς. Κυριότερος λόγος της έλευσης μας ήταν για να επιθεωρήσουμε την τοπική σχολή ποδοσφαίρου που διατηρεί ο Ολυμπιακός. Μείναμε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, τόσο από την ποιότητα των εγκαταστάσεων, όσο από την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στη σχολή, σ’ αυτά τα 3.5 χρόνια που λειτουργεί. Τα τμήματα είναι σωστά δομημένα και είναι καταγεγραμμένη όλη η δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής, κάτι πολύ σημαντικό. Μιλήσαμε με τους προπονητές και διαπιστώσαμε πως παρά το γεγονός πως μιλάμε για επαρχία, βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Ο… άλλος τομέας, αυτός των δοκιμαστικών πως πήγε;

«Κοιτάξτε. Σίγουρα δεν περιμένουμε μέσα από δύο προπονήσεις της 1.5 ώρας να βρούμε το διαμάντι εκείνο που θα μας εντυπωσιάσει. Θα ήταν και παράξενο να βλέπαμε κάποιον 95αρη που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ πριν το όνομα του, να βγάζει μάτια. Ο σκοπός των δοκιμαστικών ήταν περισσότερο να κατανοήσουμε το γενικότερο επίπεδο των παικτών του Νομού, αλλά και των γύρω περιοχών. Και η αλήθεια είναι πως, ιδίως στις μικρότερες ηλικίες, το επίπεδο ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Αυτό, όμως, που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι πως τα παιδιά έκαναν δύο επαγγελματικές προπονήσεις και διδάχθηκαν ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης μιας άσκησης. Ελπίζουμε όλα τα παιδιά να χαρήκαν την εμπειρία και δεσμευόμαστε πως λίαν συντόμως θα είμαστε σε θέση να επαναλάβουμε τα δοκιμαστικά».

Κατάγεστε από τη Μεσοποταμία Καστοριάς. Τι αναμνήσεις διατηρείτε από την Κοζάνη;

«Πολλές και συγκινητικές. Θυμάμαι να παίρνω το λεωφορείο από τη Κοζάνη, μόνος μου, για την Αθήνα, θυμάμαι το ξύλο που έπεφτε όταν ως παίκτης της μικτής Καστοριάς, παίζαμε με την αντίστοιχη ομάδα της Κοζάνης. Έχω πολλές αναμνήσεις απ’ αυτή την πόλη».