Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της lefteris

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ» ΣΧΟΛΗ

Ο Ολυμπιακός έφυγε
οι Δαναοί ήρθαν…

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις «Εν Άθλω», η πρώτη φετινή συγκέντρωση γονέων της σχολής ποδοσφαίρου και από χθες ξεκίνησαν οι προπονήσεις όλων των τμημάτων. Η σχολή, που τα τελευταία τρία χρόνια βρισκόταν υπό την σκέπη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς, ανακοινώνει

πως αποχώρησε από το επίσημο δίκτυο του πειραϊκού συλλόγου, έχοντας πλέον τον χαρακτηρισμό συνεργαζόμενη ακαδημία, με συνέπεια οι αθλητές των τμημάτων ν’ αγωνίζονται, πλέον, με τη φανέλα της ομάδας «Δαναοί 2000». Το γεγονός αυτό συνέβη μόνο και μόνο για να εναρμονιστεί η συγκεκριμένη προσπάθεια με τις δύσκολες συνθήκες της εποχής, μειώνοντας δραστικά τη μηνιαία συνδρομή των αθλητών, αυξάνοντας, ωστόσο, τις παροχές που απολαμβάνουν όλοι όσοι εμπιστεύονται την εκγύμναση των παιδιών τους στην εν λόγω σχολή.
Συγκεκριμένα, οι αξιόλογοι προπονητές, που ξεχώρισαν με το έργο τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκονται στις… θέσεις τους για να προπονούν τα εκάστοτε τμήματά τους τέσσερις φορές την εβδομάδα, σε σταθερές ώρες και σε σύγχρονα γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα, ενώ αυξήθηκε και ο χρόνος προπόνησης από ωριαία σε περισσότερο από μια ώρα. Η συγκεκριμένη σχολή, εξάλλου, έχει τη χαρά να είναι η μοναδική στη Δ. Μακεδονία που συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή έρευνα εκγύμνασης νέων αθλητών. Το πρόγραμμα, που ονομάζεται «PAPA Project», τρέχει υπό τη διεύθυνση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και απαιτεί άμεση συνεργασία και ειδικά προγράμματα προπονήσεων, ούτως ώστε οι αθλητές να μπορέσουν να «συγκριθούν» με συνομήλικούς τους από την Αγγλία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και Γαλλία, χώρες που μαζί με την Ελλάδα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Το παραπάνω απλώς επιβεβαιώνει πως η εν λόγω σχολή θέλει και το καταφέρνει να βρίσκεται εκτός πλαισίου από τις… συνηθισμένες σχολές που βρίσκονται στις επαρχιακές πόλεις, προσπαθώντας πάντα να κοιτάζει λίγο πιο μακριά από τα στενά τοπικά πλαίσια.
Γι’ αυτούς – και για ακόμη περισσότερους λόγους – οι υπεύθυνοι της Σχολής ποδοσφαίρου «Δαναοί 2000» σας καλούν να έρθετε μέχρι τις αθλητικές εγκαταστάσεις «Εν Άθλω»  (4ο χλμ Κοζάνης – Αργίλου) ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 24610 23456 – 6948 301708, προκειμένου να σας ενημερώσουμε από κοντά το πρόγραμμα που ακολουθούμε…