Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της

Νίκη σωτηρίας για τον Πάο εναντίον του Αμύντα 73-63

Nτέρμπι από την αρχή ως το τέλος ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στον Αμύντα Σκοπιάς και τον Πάο Κοζάνης.Mε πάθος και δύναμη ο ΠΑΟ Κοζάνης αν και κατέβηκε μόνο με έξι παίκτες ήθελε πιο πολύ την νίκη στον αγώνα.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Ο Πάο Κοζάνης πήγαινε σε αργό ρυθμό τις επιθέσεις και βρίσκοντας λύσεις ήταν κοντά στο σκορ μιας και οι παίκτες του Αμύντα ήταν πολύ εύστοχοι με το δεκάλεπτο να τελειώνει ισόπαλο 19-19.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πανομοιότυπο με το πρώτο. Ο Πάο Κοζάνης σε αργό αλλά οργανωμένο ρυθμό ήταν κοντά στο σκορ πότε μπροστά και πότε πίσω.Ο Αμύντας συνέχισε την ευστοχία του στα σουτ και το ημίχρονο τελείωσε ισόπαλο με 36-36.Όπως και το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου 17-17.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ αλλά καμία δεν κατάφερε να πάρει διαφορά με επιμέρους σκορ 15-17 ο Πάο βρέθηκε να προηγείται με δύο πόντους 51-53.

Το τέταρτο δεκάλεπτο όπως όλα έδειχναν έγινε πραγματικό ντέρμπι με τους παίκτες του Πάο Κοζάνης να θέλουν περισσότερο την νίκη και με πολύ καλή άμυνα και οργανωμένες επιθέσεις και σε συνδυασμό με την αστοχία των αντιπάλων βρέθηκαν 3 λεπτά πριν τη λήξη με έξι πόντους μπροστά 51-57.Εκεί που φαινόταν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει οι παίκτες του Αμύντα με τρίποντο  1.20 πριν το τέλος και ενώ το σκορ ήταν 60-61 βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με δύο πόντους 63-61.Στην επόμενη επίθεση ο παίκτης του Πάο Ματσαρίδης Ι κάνει ντραιβ και να δίνει πάσα στον αμαρκάριστο και έτοιμο να σουτάρει έξω από την γραμμή των 6.25 Βαχτσεβάνο που ευστοχεί και το σκορ γίνεται 63-64.Στην συνέχεια με ένα κλέψιμο και ένα κόψιμο του Κατσικαρώνη και δύο καλάθια και φάουλ του Παγκαρλιώτα και ενώ ο Μπαλαμπανίδης είχε σκεπάσει το καλάθι και κατέβαζε τα ριμπάουντ ευστόχησε και σε δύο βολές με το σκορ να γίνεται 63-68, τα καλάθια του Κατσικαρώνη και του Παγκαρλίωτα έγραψαν το τελικό 63 -73.Να σημειωθεί η καταπληκτική άμυνα του Ζιάβρα και η πολύτιμη βοήθεια στο σκοράρισμα με 13 πόντους.

Άψογη η διαιτησία των Χατζηπαναγιωτίδη και Γλούφτση αν και το παιχνίδι όπως εξελίχθηκε είχε πολλές δύσκολες φάσεις. Μακάρι να πάει έτσι η διαιτησία μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:19-19,36-36,51-53,63-73

ΠΑΟ Κοζάνης(Ματσαρίδης Α.):Ματσαρίδης Ι. 8,Παγκαρλιώτας 22(1),Βαχτσεβάνος 3 (1),Κατσικαρώνης 20,Μπαλαμπανίδης 7,Ζιάβρας 13

Αμύντας Σκοπιάς(Μαρκόπουλος):Δήμου, Κυβρακίδης 4, Μπελμπάσης, Σταθάκος 16(1),Τσερκέζος,Κλημεντίδης,Μάρκου 3(1),Παπούλιας 27(1),Αττίτης,Φωστηρόπουλος,Οικονομίδης 13.