Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της alexandros

Μ. Αλ. Άρδασσας - Μακεδονικός Κοζάνης 1-0

Τον τιμώρησε ο νόμος του ποδοσφαίρου

Τι κι αν ο Μακεδονικός ήταν ανώτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού από την Άρδασσα . Το γεγονός πως οι παίκτες του Παπακώστα έχασαν πολλές κλασικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι με τον Ζαχαριάδη, επιβεβαιώνει ως ένα βαθμό του λόγου το αληθές.

Τελικώς, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και τιμώρησε χθες αυστηρά τον Μακεδονικό : η ομάδα που χάνει τις ευκαιρίες, δέχεται το γκολ. Ο Μακεδονικός έχασε γκολ με το τσουβάλι στην Άρδασσα ιδίως στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού αλλά η τοπική ομάδα ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ και πήρε το πρώτο της τρίποντο.
Σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους που είχαν τον έλεγχο, αλλά με τους γηπεδούχους στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη τους στα καρέ του Βαρυτιμίδη να σημειώνουν το γκολ που έκρινε τελικά και τον αγώνα .

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε ,ο Μακεδονικός ναι μεν συνέχισε να έχει την υπεροχή αλλά η Άρδασσα ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της.

Το φιλμ του αγώνα :

Στο 7΄δυνατό σουτ του Κουτούλα λίγο έξω από την περιοχή πετάγεται ο Κιψίδης και διώχνει σε κόρνερ
Στο 15΄ο Καλημέρης από δεξιά θα σπάσει την μπάλα μέσα στην περιοχή ο Ζαχαριάδης θα τσιμπήσει την μπάλα και θα ανατραπεί από τον Κυριακίδη. Το πέναλτι το εκτελεί ο "παθών " και στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι
Στο 20΄σουτ του Ηλιάδη μπλοκάρει ο Βαρυτιμίδης.
Στο 22΄Ευθυμιάδης θα βγάλει την σέντρα μέσα στην καρδιά της άμυνας της Άρδασσας , ο Ζαχαριάδης θα πιάσει την κεφαλιά , λίγο έξω.
Στο 24΄ο Δημητριάδης θα βγει στην κόντρα και με ψύχραιμο διαγώνιο σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα
Στο 28΄δυνατό σουτ του Κατσίκα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.
Στο 30΄ο Κουμπούρας θα εκτελέσει το φάουλ ο Κιψίδης θα χάσει την μπάλα θα πεταχτεί ο Κουτούλας θα πλασάρει, αλλά με σωτήριο τάκλιν ο Σιδηρόπουλος Γ θα βγάλει σε κόρνερ.
Στο 35΄γρήγορος συνδυασμός Ζαχαριάδη ,Τζούτζα , και τελικό αποδέκτη τον Κουτούλα που θα σουτάρει μέσα από την περιοχή για να αποκρούσει και πάλι ο Κιψίδης.
Στο 37΄ο Ζαχαριάδης θα σουτάρει από τα όρια της περιοχής , κι ενώ η μπάλα κατευθύνεται στα δίχτυα κοντράρει στη πλάτη ενός αμυντικού κι απομακρύνεται.
Στο 38΄κόρνερ Τζούτζα στο δεύτερο δοκάρι , κεφαλιά από ένα μέτρο του Αντωνόπουλου άουτ.
Στο 41΄κόρνερ με τον Αμανατίδη , κεφαλιά του Παπαδόπουλου , λίγο έξω.
Στο 44΄Νέο δυνατό σουτ του Κουτούλα διώχνει σε κόρνερ ο Κιψίδης.
Στο 60΄ο Δημητριάδης θα φύγει στη αντεπίθεση θα προσπαθήσει να πλασάρει τον Βαρυτιμίδη , αλλά ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού θα σώσει .
Στο 75΄σέντρα Ζαχαριάδη , κεφαλιά Κουτούλα ,η μπάλα έχει πορεία προς τα δίχτυα με τον τερματοφύλακα να είναι εκτός φάσης αλλά σαν "από μηχανής θεός " ο Δημητριάδης Γ. επάνω από τη γραμμή θα απομακρύνει με το χέρι , η μπάλα θα βρει και το δοκάρι , και θα απομακρυνθεί, μέσα σε διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Μακεδονικού προς τον κ.  Ζούγρα που δείχνει κόρνερ.
Στο 80΄σουτ του Αμανατίδη , λίγο έξω.
Στο 82΄ατομική ενέργεια και σουτ Ζαχαριάδη, πέφτει ο Κιψίδης και βγάζει τη μπάλα κόρνερ.
Στο 89. ο Δημητριάδης θα βρει μέσα στην περιοχή τον Σιδηρόπουλο που εντελώς μόνος θα πλασάρει άουτ.
Στο 92΄φάουλ μέσα στην περιοχή με τον Σαββούδη, κεφαλιά Ζαχαριάδη άουτ.

Μ. Αλ. Άρδασσας: Κιψίδης, Δημητριάδης Γ. Σιδηρόπουλος Γ. . Κυριακίδης, Σερέτης, Τσαγκαλίδης, Ηλιάδης (92΄Ποιμενίδης), Σερσέμης, Δημητριάδης(90΄Τρουμπούκης), Αμανατίδης , Παπαδόπουλος (67΄Σιδηρόπουλος).  

Μακεδονικός Κοζάνης: Βαρυτιμίδης, Πηγαδάς(46΄Σαββούδης) Κουμπούρας, Αντωνόπουλος Γρ. . Ευθυμιάδης (61΄Κουτσώνας) Τζούτζας, Κατσίκας, Καλημέρης, Κουτούλας , Ζαχαριάδης, Σταφυλίδης.

Διαιτητής: Ζούγρας
Βοηθοί: Κουτζιακουτζίδης, Τσιαμπάζης