Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της

Μπορούσε ακόμα και τη νίκη ο ψυχωμένος Μακεδονικός

Τους βαθμούς μοιράστηκαν οι δύο ομάδες Μακεδονικός και Γαλατινή στο ντέρμπι του Σαββάτου που έληξε με σκορ 1-1. Ο Μακεδονικός κατάφερε να κρατήσει το αήττητο της έδρας του (έχει να χάσει από πέρυσι από την 7η αγωνιστική του α’ γύρου) αλλά και η Γαλατινή που μπορεί να έχασε τους πρώτους της δύο βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, κράτησε όμως το αήττητο αλλά και τη βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες της.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν στο πρώτο 10λεπτο μια σχετική πρωτοβουλία κινήσεων, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάτι επικίνδυνο μπροστά από την εστία του Γκαραβέλη, εκτός από τη φάση του 3ου λεπτού όταν ο Μελάς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στο Τσότσο που έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή για να διώξει ο Γκαραβέλης με τα πόδια. Το συγκρότημα του κ. Παπακώστα στη συνέχεια ανέβασε στροφές, κατάφερε να ισορροπήσει κι ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.      

Φάσεις- γκολ
Στο 18’ φάουλ του Σιαπανίδη, λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 26’ ο Μαμάτσιος βγάζει επικίνδυνη σέντρα από τα δεξιά, αλλά πριν η μπάλα φτάσει στον μόνο και σε κενή εστία Τσεγάνη, διώχνει ο Μελάς σωτήρια.
Στο 37’ ο Τσεγάνης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας, έκλεψε, πλάσαρε , αλλά η μπάλα θα γλείψει το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 44’ο Μακεδονικός χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Σιαπανίδης με ατομική προσπάθεια βγαίνει απέναντι από το Χατζή, πλασάρει αλλά ο τερματοφύλακας της Γαλατινής διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.
Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τη λευκή ισοπαλία να μοιάζει άτυχο αποτέλεσμα για το Μακεδονικό.
Στην επανάληψη οι δυο ομάδες βγήκαν αποφασισμένες να κυνηγήσουν το αποτέλεσμα και τη νίκη.
Στο 56’ σέντρα του Τσεγάνη κεφαλιά του Σιαπανίδη μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο έξω.
Στο 63’ κόρνερ ωραία χτυπημένο από τον Παπανώτα στο δεύτερο δοκάρι, πετάγεται ο Καλαμπούκας και με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του 0-1.
Στο 75’ ο Μακεδονικός θα απαντήσει μετά από έξοχο συνδυασμό Σιαπανίδη, Τσεγάνη και τελικό αποδέκτη το Ζαχαριάδη που μέσα από τη μικρή περιοχή με έξυπνη κεφαλιά θα κρεμάσει τον τερματοφύλακα και θα ισοφαρίσει σε 1-1.
Στη συνέχεια και για 18 λεπτά το παιχνίδι έμοιαζε με ρώσικη ρουλέτα, αφού οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη.
Στο 78’ γυριστή κεφαλιά του Καλαμπούκα η μπάλα θα φτάσει στο Γκουτζομήτρο αυτός από καλό σημείο θα πιάσει δυνατό σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει ‘έξω από το κάθετο δοκάρι.
Στο 83΄δυνατό σουτ του Καλαμπούκα έξω από την μεγάλη περιοχή θα πέσει ο Γκαραβέλης και με ωραία εκτίναξη θα διώξει τη μπάλα σε κόρνερ.
Στο 91’ μεγάλη ευκαιρία για το Μακεδονικό να κλέψει τη νίκη με το Σιαπανίδη να βγαίνει τετ-α-τετ αλλά ο Χατζής σωστά τοποθετημένος μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο 92’ σειρά της Γαλατινής να χάσει μεγάλη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη όταν το πλασέ του Τσατσάκη από κοντά το εξουδετερώνει ο Γκαραβέλης.
Στα αξιοσημείωτα είναι ότι αυτή η ισοπαλία είναι η πέμπτη για το Μακεδονικό στο φετινό πρωτάθλημα (σε 9 αγώνες) και η τέταρτη με το ίδιο σκορ 1-1.

Μακεδονικός (Γιώργος Παπακώστας): Γκαραβέλης, Αντωνόπουλος, Σιαπανίδης (90’ Μπαμπάλης), Αραγιάς, Κουτσοσίμος, Κατσίκας, Μαμάτσιος, Πιλικίδης, Ζαχαριάδης (92’ Σκρέκας), Τσεγάνης, Ασωνίτης.

Γαλατινή (Μιχάλης Σαμαράς): Χατζής, Μελλάς (61’ Κουτσομήτρος), Καρανάσιος, Παπαντωνίου, Χριστοδούλου, Καλαμπούκας, Καραμιχάλης (65’ Ζιώγας), Τσότσος, Μπλιάγκος, Τσατσάκης, Ηλίας (54’ Παπανώτας).

Διαιτητής: Μαζαράκης
Βοηθοί: Τσιγγένης Λ., Τσαλίδου

 

πηγή:fcmakedonikos.gr