Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της magda

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι πρώτοι αγώνες κολύμβησης στη Νάουσα

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 450 αθλητών-αθλητριών από 16 συλλόγους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο (13-14/3) στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας

οι αγώνες κολύμβησης της προαγωνιστικής κατηγορίας (10-12 ετών).

Η τελετή έναρξης έγινε το απόγευμα του Σαββάτου από το Δήμαρχο Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζό. Κηρύσσοντας την έναρξη των αγώνων ο κ. Καραμπατζός ευχαρίστησε την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, την Οργανωτική Επιτροπή και τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. Χρυσ. Βαγγελακάκη για την πρωτοβουλία και την επιλογή τους να φιλοξενηθούν οι αγώνες στη Νάουσα, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την αγωνιστική δραστηριότητα του νέου Κολυμβητηρίου. Σημείωσε ότι βασικός στόχος του Δήμου είναι το κολυμβητήριο σε συνδυασμό με το άλσος Αγίου Νικολάου να γίνουν ένας ολοκληρωμένος πόλος αθλητισμού-τουρισμού-πολιτισμού, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή της Νάουσας.  

Επεσήμανε ότι η συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, που μαζί με τους προπονητές και τους γονείς τους ήρθαν στη Νάουσα από πόλεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός και ευχήθηκε η προσπάθειά τους στον υγρό στίβο να αναδείξει την αξία του «ευ αγωνίζεσθαι». Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος είπε ότι o επόμενος στόχος του Δήμου είναι να δημιουργηθεί Κολυμβητικός Σύλλογος ώστε την επόμενη φορά στους αγώνες να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Νάουσας.  

Την έναρξη των αγώνων χαιρέτισε κι ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης Άρης Γρηγοριάδης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη μεγάλη συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες, τονίζοντας ότι είναι πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάπτυξη της κολύμβησης να αγωνίζονται πολλά παιδιά, και μάλιστα σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις όπως του κολυμβητηρίου της Νάουσας, και ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Δήμαρχο και την Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων.

Οι αγώνες στέφθηκαν από αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία. Από νωρίς το Σάββατο οι κερκίδες και οι χώροι μέσα και έξω από το κολυμβητήριο ήταν κατάμεστοι από τους νεαρούς αθλητές και τις αθλήτριες, οι οποίοι μαζί με τους γονείς τους ήρθαν στη Νάουσα από τις: Σέρρες, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Κατερίνη και Βέροια. Οργανωτικά η γραμματεία και οι κριτές των αγώνων φρόντισαν όλα τα αγωνίσματα στην πισίνα να γίνουν σωστά, χωρίς προβλήματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μαζί με τους κριτές της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) συμμετείχαν και 20 κριτές από τη Νάουσα, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο εκπαίδευσής τους στη Σχολή Κριτών που λειτουργεί στο Δημ. Κολυμβητήριο υπό την εποπτεία της Κ.Ο.Ε. Ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά τους συμβάλλοντας στην επιτυχία των αγώνων. Επίσης, πολλοί από τους αγωνιζόμενους αθλητές μαζί με τους γονείς και τους προπονητές τους διέμειναν σε ξενοδοχεία και ξενώνες της Νάουσας, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στην πόλη. Τέλος, στην άψογη διοργάνωση των αγώνων και την εξυπηρέτηση του κοινού βοήθησε το προσωπικό του Κολυμβητηρίου, της Δ.Ε.Τ.Ν και της Κ.Ε.ΔΗ.Π.Ο.Ν.

Τα διπλώματα στους νικητές των αγωνισμάτων απένειμαν ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ευδ. Ιτσκάρα-Θανασούλη και Μ. Καρυδά- Μυλωνά, κ. Γ. Χαλκιάς, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ι. Γκαρνέτας, ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε. ΔΗΠΟΝ κ. Κ. Τζέκος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής κ. Άρης Γρηγοριάδης, εκπρόσωποι της Κ.Ο.Ε. και εκπρόσωποι των κολυμβητικών συλλόγων.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος αθλητές και αθλήτριες της προαγωνιστικής κατηγορίας 10-12 ετών από τους Συλλόγους: 1) «ΔΕΛΦΙΝΙΑ» ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, 2) Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, 3) Α.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ, 4) Α.Σ. ΝΕΡΕΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, 5) Α.Κ.Μ.Σ. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ, 6) ΑΘΛ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, 7) Α.Σ. ΑΤΛΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, 8) Φ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, 9) Κ.Ο. ΣΕΡΡΩΝ, 10) Ν.Α.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ, 11) Κ.Σ. «ΣΕΡΡΕΣ 2005», 12) Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, 13) Κ.Α. ΑΜΠΑΤΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, 14) Α.Σ. ΔΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, 15) Κ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ ’92, 16) Γ.Α.Σ. ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
(Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Νάουσας www.dkn.gr)

 

πηγή: http://www.laosver.gr