Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της vasilis

Λίνο: «Μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα»

«Τα έσπασαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ», γράφει η ισπανική “Marca” για τα επεισόδια που προκάλεσαν στον επαναληπτικό ημιτελικό με την ΑΕΚ στην Τούμπα, τη στιγμή που η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου και τα πορτογαλικά Μέσα φιλοξενούν δηλώσεις του Λίνο.

Ο Βραζιλιάνος άσος καταδίκασε το γεγονός και ευλόγησε την τύχη των ποδοσφαιριστών που απέφυγαν τα χειρότερα, ζητώντας άμεσα μέτρα πριν τα ελληνικά γήπεδα θρηνήσουν κάποιο θύμα.

«Πολλοί παίκτες της ΑΕΚ έφυγαν γρήγορα από το γήπεδο. Μόλις έληξε το παιχνίδι ήταν λες και έκαναν προπόνηση για τα 100 μέτρα. Ευτυχώς δεν χτύπησε κανένας, αλλά κάποια μέρα, αν συνεχιστεί αυτό, θα θρηνήσουμε θύματα», ανέφερε στην ιστοσελίδα “maisfutebol.iol.pt”.

"Για μένα ήταν αδιανόητο να βλέπω να

μπαίνουν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο να πηγαίνουν στην αστυνομία και να τους βλέπω μπροστά μου. Σίγουρα δεν είναι όλοι οι ένοχοι και είναι σημαντικό να καταστεί σαφές αυτό.

Οι περισσότεροι οπαδοί γνωρίζουν ότι ήταν κακό αυτό για εμάς. Πολλοί παίκτες της ΑΕΚ έφυγαν γρήγορα. Ευτυχώς κανένας δεν έπαθε κακό, αλλά και μία που θα έρθουν τα χειρότερα κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί", δήλωσε στην εφημερίδα “A’ Bola ”, όπου προσπάθησε επιπλέον να εξηγήσει τη συμπεριφορά των «ασπρόμαυρων» οπαδών.

Για τον ΠΑΟΚ η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν από την αρχή στη σεζόν το βασικότερο στοίχημα νέα αρνητικά στο οποίο φαινόταν να επιφυλάσσει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης το γκολ του Δέλλα στο 48’. Όμως και πάλι σύμφωνα με τον άσο του ΠΑΟΚ, αυτό δε δικαιολογεί την αντίδραση τους.

«Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά δεχτήκαμε το γκολ και δεν μπορέσαμε να επιστρέψουμε στο ματς. Οι φίλαθλοι ήταν απογοητευμένοι, αλλά αυτό δεν μπορεί να εξηγήσει αυτό που έγινε.

Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν πολύ συχνά. Και στο παιχνίδι με του Ολυμπιακού με τον Παναθηναικό είχαμε είσοδο των οπαδών! Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για κάποιους να λάβουν σοβαρά μέτρα για να σταματήσουν αυτά τα προβλήματα».