Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της magda

Κύπελλο Ελλάδας: Στο 120 "έπεσε" ο Εορδαϊκος

Ευθύς εξαρχής τo παιχνίδια του Εορδαϊκού με τον ΠΑΟΚ ήταν πολύ δύσκολo και οι βλέψεις για πρόκριση δεν ήταν πολλές.

Στην Φλώρινα όμως ανήμερα της εθνικής επετείου ο Εορδαϊκός για 119 λεπτά έλεγε «ΟΧΙ» στον ΠΑΟΚ, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Φωτάκης με κεφαλιά έκανε το 0-1 και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

Τα αποτελέσματα της Δ΄ Φάσης: ...

Δ’ ΦΑΣΗ

 

Α/Α

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ

36.

Γιαννιτσά-Ατρόμητος

1-3

37.

Εορδαϊκός-ΠΑΟΚ

0-1 (παρ. κ.α. 0-0)

38.

ΟΦΗ-Ολυμπιακός Βόλου

0-1 (παρ. 0-0)

39.

ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης

1-0

40.

Παναιτωλικός-Ηρακλής

0-2

41.

Παναχαϊκή-Καβάλα

0-2

42.

Πανθρακικός-ΑΕΚ

1-5

43.

Διαγόρας-Πανιώνιος

3-1

44.

Ηλιούπολη-Ολυμπιακός

Δ.Δ.

45.

Αετός Σκύδρας-Πανσερραϊκός

0-2 (παρ. 0-0)

46.

Κοζάνη-Παναθηναϊκός

0-5

47.

Εθνικός Αστέρας-SKODA Ξάνθη

4-2 (πεν. κ.α., παρ. 0-0)

48.

Τρίκαλα-Άρης

4-2(πεν. κ.α., παρ. 1-1)

49.

Πιερικός-Αστέρας Τρίπολης

1-3

50.

Βέροια-Κέρκυρα

 

51.

Εθνικός Πειραιά-Λάρισα

0-1

 

 

ΕΠΕΣΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ 0-1 (ΠΑΡ. 0-0)

Ο ΠΑΟΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αφού κέρδισε στο 119' της παράτασης τον Εορδαϊκό με χρυσό σκόρερ τον Γιώργο Φωτάκη. Παραλίγο να έχουμε άλλη μια έκπληξη στον θεσμό του Κυπέλλου, η οποία αποφεύχθηκε στα τελευταία λεπτά της παράτασης, με τον ΠΑΟΚ τελικά να είναι η ομάδα που πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Και μόνο το πώς πανηγύρισαν, παίκτες, παράγοντες και φίλαθλοι του ΠΑΟΚ (πάνω από 4000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο, από τους οποίους οι 3500 περίπου ήταν οπαδοί των φιλοξενούμενων), το γκολ της πρόκρισης μπορεί εύκολα να καταλάβει πόσο άξιος αντίπαλος ήταν ο Εορδαϊκός και πόσο υπολογίσιμος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου κοίταξαν στα μάτια τον μεγάλο αντίπαλο τους και παρά λίγο να οδηγούσαν το παιχνίδι στα πέναλτι, εκεί όπου όλα μπορούσαν  να γίνουν. Ο  Εορδαϊκός απέδειξε πως έχει μια πολύ καλή ομάδα που δικαιούται να έχει βλέψεις για πολλά πράγματα στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο όπου σε αρκετά σημεία είχε μαζευτεί νερό, με αποτέλεσμα η μπάλα να κολλάει και να μην αφήνει τους παίκτες των δυο ομάδων να κάνουν το παιχνίδι τους.

Οι φάσεις ήταν λιγοστές έως ανύπαρκτες στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και να πραγματοποιεί όλα και όλα δυο επικίνδυνα σουτ με τους Φωτάκη και Ελ Ζαρ.

Η πιο καλή φάση έγινε στο 22' λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Μαροκινός άσος του Δικέφαλου με ατομική ενέργεια ανέβηκε από τα δεξιά και ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο. Στη συνέχεια έβγαλε τη σέντρα στην περιοχή του Εορδαϊκού, με τον Βιτόλο να παίρνει την κεφαλιά.

Οι αμυντικοί των γηπεδούχων ωστόσο τελευταία στιγμή έδιωξαν την μπάλα και κράτησαν το μηδέν πίσω. Έτσι τελείωσε και το πρώτο μέρος, σε έναν αγώνα κακό ποιοτικά.

Δεύτερο μέρος

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πολύ δυνατά και να δείχνει αμέσως πως θέλει να καθαρίσει την πρόκριση στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Ίβιτς έδωσε άλλο αέρα στον Δικέφαλο του Βορρά, καθώς με τις κάθετες μπαλιές του δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα του Εορδαϊκού.

Στο διάστημα 52' - 63' οι παίκτες του Μάκη Χάβου έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να είναι ο μοιραίος παίκτης. Συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό πήρε την κεφαλιά μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Δυο λεπτά αργότερα και αφού ξεπέρασε τον πορτιέρο των γηπεδούχων δεν κατάφερε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα άουτ με κακό πλασέ.

Το παιχνίδι τελείωσε με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0 στην κανονική διάρκεια και να πηγαίνουν στην παράταση.

Λύτρωση από Φωτάκη!!

Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο τέταρτο της παράτασης και έχασε μια καλή ευκαιρία στο 93'. Ο Ελ Ζαρ βρέθηκε σε καλή θέση και έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα να διώχνει με δυσκολία.

Την λύση τελικά για τον Δικέφαλο του Βορρά έδωσε ο Γιώργος Φωτάκης, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ στο 119', μετά από σέντρα του Σακελλαρίου από τα αριστερά.

Διαιτητής / Βοηθοί: Παππάς (Αθηνών) - Τρύφων (Δράμας), Φρεβένης (Χαλκιδικής) |
Κάρτες: Προβίδας , Παπάζογλου , Χιτζίδης , Φωτάκης , Κουτσουρές , Φιλομένο.

Ενδεκάδες

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Ζουέλα, Βιτόλο, Φωτάκης, Ελ Ζαρ, Κριστιάνο (45ο Ίβιτς), Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου (90ο Φιλομένο).

Εορδαϊκός : Λοντίγκιν, Ριζούλης (64ο Καραμπατζάκης), Δεληζήσης, Κουρούπης, Τσιανάκας, Χιντζίδης, Τομαράς (64ο Κριτσωτάκης), Μπανούσης, Κουτσουρές, Μουδούρογλου, Προβίδας (100ο Ταφαρλής).