Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της

Εύκολο απόγευμα για Πάο Ηρακλή και Διόσκουρους

Εύκολο απόγευμα για Πάο Κοζάνης,Ηρακλή και Διόσκουρους από της ομάδες της Κοζάνης.Ο Παο Κοζάνης νίκησε την ΑΕ Κοζάνης, ο Ηρακλής Κοζάνης τον Άγιο Γεώργιο και η Διόσκουροι τον Αίαντα.Από της ομάδες της Φλώρινας μόνο ο Αριστοτέλης ξεκίνησε με νίκη  φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ. Η ομάδα της Φλώρινας επικράτησε μέσα στη Σιάτιστα της τοπικής ομάδας, ενώ Αμύντας και Αίαντας γνώρισαν τις ήττες στο Δ.Α.Κ. Αμυνταίου από Καστοριά και Διόσκουρους αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ομάδων

 

 

ΠΑΟ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ 80-54

Σε ένα εύκολο απόγευμα μετέτρεψε η ομάδα του Τάσου Ματσαρίδη το παιχνίδι εναντίον της ΑΕ Κοζάνης.Από την αρχή του παιχνιδιού η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει κλέινοντας το πρώτο δεκάλεπτο με τον ΠΑΟ ΚΟΖΑΝΗΣ να προηγείτε με 22-7.Το δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια με του πρώτου με σκορ ημιχρόνου 37-20.Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του ΠΑΟ Χαλάρωσε και τα ''πιτσιρίκια' της ΑΕ Κοζάνης πήραν το προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 14-16. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίχτες του ΠΑΟ ξαναπήραν τα ηνιά με το τελικό 80-54.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:22-7 , 15-13 , 14-16 , 29-18

Παο Κοζάνης(Ματσαρίδης): Ματσαρίδης 11(1),Παγκαρλιώτας 11(1),Μπαλαμπανίδης 12,Γκουντιός 15,Βαξεβάνος 5(1),Σαββούδης 6(1),Γκανάης 4,Γκιόκας 3(1),Ψαλίδας 6,Ζιάβρας 7,


ΣΙΑΤΙΣΤΑ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 55-80

Με νίκη ξεκίνησε στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ ο Αριστοτέλης, επικρατώντας μέσα στο κλειστό γυμναστήριο της Σιάτιστας της τοπικής ομάδας, με σκορ 55-80. Σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την ποιότητα των δύο ομάδων, με τον Αριστοτέλη φέτος να έχει υψηλές προσδοκίες, οι οποίες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα όταν «δέσουν» αγωνιστικά και οι νέοι παίχτες με τους παλιούς. Ο αγώνας της πρεμιέρας δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής, παρόλο που η ομάδα της Σιάτιστας φάνηκε να έχει πολύ καλή οργάνωση, υστερούσε στην ποιότητα των παιχτών σε σχέση με την αντίστοιχη ομάδα της Φλώρινας. Βασικό στοιχείο που αξίζει αν αναφέρουμε είναι η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας (περιόρισε τον αντίπαλο στους 55 πόντους) με την συνολική προσφορά όλων των παιχτών. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα μας ήταν το νέο μεγαγραφικό απόκτημα, ο Νίκος Νικολακούδης ο οποίος είχε τον πρώτο λόγο σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες (απόντος και του Νίκου Καμπασνίτσαλη) πετυχαίνοντας συνολικά 36 πόντους με 4 τρίποντα, χωρίς όμως τα ανάλογα ποσοστά επιτυχίας. Τον ακολούθησε το άλλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο πανύψηλος Αρναούτογλου ο οποίος πέτυχε 18 συνολικά πόντους. Κανένας παίχτης δεν υστέρησε στην άμυνα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα λειτούργησε πιο σωστά απ’ ότι στο πρώτο.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-17, 14-22, 15-13, 13-28

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Μαυρουδίου): Βασιλείου 2, Φυντάνης 2, Τούζος 2, Χορμόβας 9, Σιδηρόπουλος 11(2), Αρναούτογλου 18, Νικολακούδης 36(4), Βίτκας, Μαρκίδης, Κορομηλάς, Ταρενίδης.

ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ 58-75

Ο Αμύντας στάθηκε πολύ καλά απέναντι σε ένα από τα μεγάλα φαβορί για άνοδο, την ομάδα της Καστοριάς, «καταρρέοντας» στο δεύτερο ημίχρονο με ένα «καταστροφικό» τρίτο δεκάλεπτο. Η έλλειψη προπονήσεων για τρεις εβδομάδες (λόγω των έργων στο ΔΑΚ) ήταν εμφανής στην πρεμιέρα της ομάδας της Φλώρινας, σε έναν αγώνα που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο του Αμυνταίου. Ο Αμύντας φάνηκε για άλλη μια φορά πως είναι μια ομάδα «ανατροπών», καθώς ενώ βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, με ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο (20-15) έφερε το παιχνίδι στο ημίχρονο να είναι στον πόντο. Υπήρχε καλή κυκλοφορία, σωστές προσπάθειες, αλλά όπως αναφέραμε, η έλλειψη προπονήσεων οδήγησε στην «κατάρρευση» στο τρίτο δεκάλεπτο (9-25). Σημασία έχει πως η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Πρώτος σκόρερ για τον Αμύντα ο «συνήθης ύποπτος» Παπαπούλιας με 19 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Σταθακιός με 14. Το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα έκανε και ο νεαρός Μπελμπάσης (γεννημένος το 1994) από την ακαδημία του συλλόγου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-15, 20-15, 9-25, 20-20

ΑΜΥΝΤΑΣ (Χαραβιτσίδης): Παπούλιας 19, Οικονομίδης 12, Σταθακιός 14, Αττίτης 2, Μάρκου 3(1), Φωστηρόπουλος 4(1), Δούρδας 4, Πινόπουλος, Μάγγος, Μπελμπάσης

ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 22-73

Βαριά ήττα γνώρισε ο ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ  στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος  της Α' ΕΚΑΣΔΥΜ με σκορ 22-73. Υπό τις απουσίες  5 βασικών παικτών λόγω προβλημάτων και τραυματισμών αναγκάστηκε να παρατάξει την ομάδα του ΑΙΑΝΤΑ  ο προπονητής της Λάζαρος Φωτιάδης, έχοντας στην διάθεση του μεγάλο μέρος  της παιδικής ομάδας, πράγμα που δεν άργησε να φανεί και κατά την διάρκεια του αγώνα. Η ανωτερότητα του αντιπάλου ήταν εμφανής και δίκαια έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 3-15, 5-24,  11-12, 3-22

ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (Φωτιάδης): ΚΟΣΜΙΔΗΣ Γ. 3,ΦΩΤΙΑΔΗΣ Θ., ΤΣΑΜΠΑΣΙΔΗΣ Α., ΓΑΡΓΑΝΗΣ Κ. 3, ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ Γ., ΚΟΤΤΑΣ Θ. , ΣΤΑΙΟΣ Μ. 2, ΤΣΑΧΕΙΡΙΔΗΣ Η., ΗΛΙΑΔΗΣ Φ. , ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. 12, ΜΥΛΩΝΑΣ Β. , ΤΟΙΤΟΣ Γ. 2