Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της vasilis

ΕΠΣ Κοζάνης Πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα η τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΣ Κοζάνης παρουσία των σωματείων- μελών της με θέματα:

1. Διοικητικός απολογισμός, 
2. Οικονομικός απολογισμός από 1-1-2010 έως 31-12-2011 
3. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
4. Προϋπολογισμός 2011 
5. Διάφορα άλλα που απασχολούν Ένωση και σωματεία.

Τον διοικητικό απολογισμό έκαναν ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ Χρήστος Σάββας και ο Γεν. γραμματέας της ένωσης κ. Εύμορφος Κεντεποζίδης
Ο κ. Χρήστος Σάββας τόνισε τα εξής ήταν και η καλύτερη χρονιά αυτή που διανύσαμε. Υπήρχαν πολλά προβλήματα. Πιστεύω ότι με την συμβολή και τη θέληση όλων μας μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πρωταθλήματα, χωρίς βία. Ο πειθαρχικός κώδικας σε όλα τα πρωταθλήματα θα γίνει πιο σκληρός. Βλέπουμε με λύπη όσα γίνονται τελευταία όσον αφορά τη βία στα γήπεδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να μη αφήσουμε να εισχωρήσουν αυτά τα στοιχεία στα δικά μας χωράφια. Να αφήσουμε τα παιδιά μας να παίξουν μπάλα, να χαρούν το ποδόσφαιρο. Η ένωση είναι πρωτοπόρος στα

παιδικά πρωταθλήματα με 70 ομάδες και περίπου 700 παιχνίδια. Πιστεύω ότι έχουμε από τα καλύτερα σε ότι αφορά τη διοργάνωση και τη συμμετοχή παιδικά πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Αλλά αυτό το φαινόμενο με μερικούς προπονητές και γονείς που δημιουργούν προβλήματα σε διαιτητές και γενικά στη διεξαγωγή των παιχνιδιών δεν πρέπει άλλο να συνεχιστεί. Αυτούς πρέπει να τους αποβάλει το σύστημα.
Η ΕΠΣ Κοζάνης είναι από τις λίγες ενώσεις που δεν χρωστάει. Αν και έχουμε ένα μεγάλο κόστος που μας επιβαρύνει, (αλλά αξίζει) με τη διοργάνωση των παιδικών πρωταθλημάτων , τα καταφέρνουμε .

Στις 3 Ιουνίου στη Γεν. συνέλευση της ΕΠΟ υπάρχει σκέψη και θα συζητηθεί να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα αν δεν πάρουν οι ομάδες τις επιχορηγήσεις , όσες τουλάχιστον έστειλαν τα χαρτιά και είναι εντάξει. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γεν, γραμματέας της ΕΠΣΚ κ. Εύμορφος Κεντεποζίδης.

Δεν ήταν ευχάριστη η χρονιά Τρείς ομάδες στην Α΄ κατηγορία δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν κι άλλες τόσες στην Β΄ κατηγορία. Κάναμε μερικές τροποποιήσεις σύμφωνα με τον ΚΑΠ και έγινε η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Φέτος πάλι είναι αβέβαιο τι θα γίνει με την συμμετοχή των ομάδων. Υπάρχει σκέψη οι δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα να γίνουν πιο νωρίς για να εντοπιστούν οι ελλείψεις και να καλυφθούν έγκαιρα. Δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε βελτίωση στον πειθαρχικό τομέα. Οι ποινές ήταν σχεδόν ίδιες με πέρυσι.
Το κακό ήταν ότι είχαμε πολλά παραπτώματα και στα παιδικά πρωταθλήματα. Φέτος όλοι μαζί να ξεκινήσουμε να κάνουμε ένα ποδόσφαιρο άξιο αφήνοντας πίσω τη βία. Λάθη απ όλους έγιναν και θα γίνουν . Όχι όμως εσκεμμένα..

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομάδων - μελών μερικές φορές έντονη . Έγιναν προτάσεις για τη βελτίωση των πρωταθλημάτων και κυρίως ζητήθηκε από όλο το σύνολο των σωματείων η μείωση των οικονομικών επιβαρύνσεων τους.
Στη συνέχεια ψηφίστηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός , κι μετά από μια λεπτομερή ανάλυση του ταμία της ένωσης κ. Κυρζόπουλου, για έσοδα - έξοδα και προϋπολογισμό για το 2011.

Η συνέλευση έφτασε στο τέλος της με τα σωματεία να δίνουν υπόσχεση ότι θα συμβάλουν κι αυτά από τη μεριά τους για τη βελτίωση των πρωταθλημάτων και την εξάλειψη της βίας από τα γήπεδα.

Το μήνυμα της συνέλευσης:
Με τη συνεργασία όλων πρέπει εξαλείψουμε από τα γήπεδα οποιαδήποτε κρούσματα βίας και αντιαθλητικής συμπεριφοράς. Πολύ απλά πρέπει να στοχεύουμε στη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση του αθλητισμού στον τόπο μας. Να ενώσουμε θετικά το μεράκι μας για τις καλύτερες μέρες που σίγουρα αξίζει το Κοζανίτικο ποδόσφαιρο. Είναι χρέος μας απέναντι στα παιδιά που ακολουθούν που κόντρα στις προσκλήσεις των καιρών επέλεξαν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.