Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της system

ΕΠΣ Κοζάνης Γ' Κατ. - Ο ΜΑΠΣ Αγίας Παρασκευής Κλείδωσε άνοδο και πρωτάθλημα

25/3/13 Κλείδωσε άνοδο και πρωτάθλημα Μ.Α.Π.Σ. Αγίας Παρασκευής - Ηρακλής Δρεπάνου 2-1

Όχι μόνο την άνοδο στη Β’ κατηγορία, αλλά και το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Κοζάνης κλείδωσε ο ΜΑΠΣ Αγίας Παρασκευής με την εντός έδρας νίκη του με τον Ηρακλή Δρεπάνου το Σάββατο 23 Μαρτίου.
Για άλλο ένα απόγευμα οι φίλαθλοι της Αγίας Παρασκευής που για άλλη μια φορά έδωσαν το βροντερό παρόν με συνθήματα και πυρσούς, παρακολούθησαν ένα αγχωτικό παιχνίδι της ομάδας τους αφού για άλλη μια φορά έκανε την ανατροπή για να ‘πάρει’ το παιχνίδι.
Γνωρίζοντας ότι η νίκη θα τους δώσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή καθώς έχει 5 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο και ο επόμενος αγώνας είναι με το Ανατολικό που έχει αποχωρίσει από το πρωτάθλημα και παίρνει τους 3 βαθμούς, οι ποδοσφαιριστές του ΜΑΠΣ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι δημιουργώντας τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο τέταρτο με τον Τσιφτσή να μην καταφέρνει να σκοράρει σε τετ-α-τετ και τον Καλαμπούκα Ι. να έχει μια άστοχη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και δυο καλά σουτ με το ένα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο χώρου του κέντρου και η ομάδα του Δρεπάνου πήρε μια μικρή υπεροχή στην κατοχή της μπάλας αφού οι παίκτες του πήγαιναν πιο δυνατά στις μονομαχίες. Δεν κατάφεραν να κάνουν όμως κάποια καλή φάση μέχρι το 37’, όταν μετά από λάθος της άμυνας ο επιθετικός του Ηρακλή Δρεπάνου με ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αποσοβήσει το γκολ Καραλίγκα ανοίγοντας το σκορ για το 0-1. Το τέλος του ημιχρόνου ήρθε χωρίς να αλλάξει κάτι στην εικόνα του παιχνιδιού. Αξιοσημείωτο είναι ότι πριν να ανοίξει το σκορ ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους αλλά μετά από τη σωστή υπόδειξη του επόπτη για θέατρο αναίρεσε την αρχική του απόφαση.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αφυπνισμένοι πλέον οι παίκτες της Αγίας Παρασκευής και αποφασισμένοι να καθαρίσουν την υπόθεση ‘τίτλος’, μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες από τους αντιπάλους και με καλή κυκλοφορία της μπάλας πλησίασαν στην περιοχή του αντιπάλου, που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο υπόλοιπο μισό του αγώνα πλην κάποιων αντεπιθέσεων.
Πολλές φάσεις από τους γηπεδούχους από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με αποκορύφωση την ισοφάριση σε 1-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Καλημέρη στο 68 λεπτό που σημειώθηκε μετά από ‘χέρι’ αμυντικού μέσα στην περιοχή του Δρεπάνου και πριν η μπάλα φτάσει στον Χριστοφορίδη που θα βρισκόταν τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα. Μετά την επίτευξη του γκολ η πίεση από τους παίκτες του Καλαμπούκα αυξήθηκε κι άλλο. Προάγγελος του 2-1 που δεν άργησε να γίνει για την ομάδα της Αγίας Παρασκευής με σουτ του Χριστοφορίδη μέσα από την περιοχή στο 76 λεπτό ήταν 4 λεπτά πριν το χαμένο τετ-α-τετ του Μαρκόπουλου. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αλλά τα περισσότερα σουτ δεν βρήκαν στόχο και το 3-1 που πανηγύρισαν παίκτες και οπαδοί της Αγίας Παρασκευής σε γκολ του Ευαγγελόπουλου ακυρώθηκε ως offside.
Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε παίκτες, παράγοντες και οπαδούς να πανηγυρίζουν για την επίτευξη του στόχου και την δικαίωση των προσπαθειών και των αγώνων τους.

Άριστη η διαιτησία των: Χονδροματίδη, Αρτζουμάνη, Φραντζοπούλου

Μ.Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Καλαμπούκας Γ.): Καραλίγκας Θωμ., Καλαμπούκας Ιωάν., Λαμπρόπουλος Δημ. (30΄ Λιόγας Δημ.), Φλώρος Ευαγ., Καλημέρης Απ., Μαρκόπουλος Πασ., Καλαμπούκας Ζησ., Ευαγγελόπουλος Ευαγ. , Τσιφτσής Ευαγ., (75’ Καλαμπούκας Δημ.), Παπάς Θωμ., Χριστοφορίδης Αλεξ.(85’ Γρίβας Σπυρ.).

http://www.agiaparaskevikozanis.gr/podosfairo1.php#.UVCwkVd9Vkm