Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της

ΓΣΚ Λασσάνης

Έτος ίδρυσης: 1992
Γήπεδο: Δ.Α.Κ. Κοζάνης
Χωρητικότητα: 1.500
Χρώματα: Πράσινο-Λευκό
Διεύθυνση: Ιωάννου Παπάφη 25, Κοζανη 50100
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: +30 24610 28866
Πρόεδρος: Μασμανίδης Κων/νος
Αντιπρόεδρος: Σαββίδης Λάζαρος
Ιστοσελίδα: www.lassanisbc.gr

 

Η φετινή αγωνιστική σεζόν θα είναι ξεχωριστή για την ανανεωμένη ομάδα του Λασσάνη. Με πολλές αλλαγές στο ρόστερ με προπονητή τον Καννά το Γιώργο και βοηθό τον Λεονταρίδη Γιάννη η διοίκηση του Λασσάνη δίνει βάση στο νέο αίμα, γι’ αυτό και η φετινή ομάδα σε ένα μεγάλο ποσοστό απαρτίζεται από παίκτες του εφηβικού τμήματος του Λασσάνη με τις προσθήκες 5-6 έμπειρων παικτών. Σίγουρα το έργο του Λασσάνη φέτος δε θα είναι καθόλου εύκολο, στόχος της ομάδας, όπως μας τόνισε ο πρόεδρος κ. Κώστας Μασμανίδης είναι η παραμονή στη Γ’ Εθνική κατηγορία και η αξιοποίηση ταλέντων. Καλεί επίσης το φίλαθλο κόσμο της Κοζάνης να στηρίξει την προσπάθεια αυτή και να βοηθήσει το Λασσάνη με την παρουσία του στο γήπεδο.

Το έμψυχο δυναμικό


Κανάς Γιώργος
ΠροπονητήςΛεονταριδης Γιάννης
Βοηθός Προπονητή


Φίλιος Κώστας
θεση: 2 | Υψος: 1,90 | Ηλικία: 21

Κωνσταντινίδης Ιωάννης

Κασνάκης Αθανάσιος

Σταυρίδης Ευστάθιος

Καραγιαννίδης Κων/νος

Βλάχος Θωμάς

Σδούκος Κοσμάς

Μαυροματίδης Κων/νος

Γρηγοριάδης Νικόλαος

Θεοδωρόπουλος Γεώργιος

Μπάνος Αντώνης
θεση: 2 | Υψος: 1,90 | Ηλικία: 21

Γκιαούρης Νικόλαος


Μάστορας Δημήτριος


Μακρής Σωτήρης

Καλαμπούκας Ανδρέας

ΙΣΤΟΡΙΑ του ΓΣΚ ¨ΛΑΣΣΑΝΗ¨

Το 1992 ο Γιάννης Σκαρκαλάς μαζί με τον Λάζαρο Καραθανάση και τον Νίκο Κανδύλη, ιδρύουν τον Γυμναστικό Σύλλογο Καλαθόσφαιρας ¨ΛΑΣΣΑΝΗΣ¨. Πρώτος πρόεδρος του συλλόγου ο Ιωάννης Σκαρκαλάς. Ο νεοσύστατος σύλλογος προκειμένου να συμμετάσχει στην Α΄ κατηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. συνενώνετε με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κοζάνης ο οποίος συμμετείχε είδη στην κατηγορία. Το 1995 την προεδρεία του συλλόγου αναλαμβάνει ο Λάζαρος Καραθανάσης, πλαισιωμένος από ένα νέο Δ.Σ. με πολύ όρεξη για δουλειά (Βασιλειάδου, Τζέλλος, Μασμανίδης, Παλαβός, Πεσλής, Σιώμου) αρχίζοντας μια ανοδική πορεία για τον σύλλογο. Το 1996 το ανδρικό τμήμα ανεβαίνει στην Γ΄Εθνική κατηγορία όπου και συμμετέχει για τρεις (3) συνεχείς περιόδους. Το 1999 υποβιβάζετε στην Α΄ κατηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Το 2000 με πρόεδρο την Κα Βασιλειάδου ανεβαίνει ξανά στην Γ΄Εθνική κατηγορία αλλά μετά από μια περίοδο υποβιβάζετε και πάλι στην Α΄ κατηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Το 2002 με πρόεδρο τον Κο Μασμανίδη ο ¨ΛΑΣΣΑΝΗΣ¨ επανέρχεται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία και παρά την προσπάθεια όλων, υποβιβάζετε και πάλι στην Α΄ κατηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Το 2008 με πρόεδρο τον Σάκη Αλτίνη και μετά από μια αήττητη πορεία, στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. επανέρχεται πανυγηρικά στην Γ΄Εθνική κατηγορία. Το γυναικείο τμήμα του συλλόγου την περίοδο 1997-1998 ανεβαίνει στην Β΄ Εθνική κατηγορία που σήμερα δεν υπάρχει και αμέσως την επόμενη αγωνιστική περίοδο ανεβαίνει στην Α2 Εθνική κατηγορία όπου και κάνει μια μεγάλη πορεία για εννέα (9) συνεχείς αγωνιστικές περίοδοι !! Το 2008 υποβιβάζετε στην Α΄ κατηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Οι επιτυχίες του Γ.Σ.Κ. ¨ΛΑΣΣΑΝΗΣ¨ είναι πολλές με κυριότερες : * Πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων στο Αστρος Κυνουρίας το 1997* Τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων στην Βέροια το 2001. * Δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων το 2004 στην Κοζάνη. * Πέμπτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στην Νέα Ιωνία Βόλου το 1999. * Πέμπτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων το 2000 στην Λαμία. * Τέταρτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στην Λειβαδιά το 2007. Ο σύλλογος έχει οκτώ (8) αγωνιστικά τμήματα : Ανδρικό, Γυναικείο, Εφηβικό, Νεανίδων, Παιδικό, Κορασίδων, Μίνι παίδων, Μίνι κοριτσιών.

Στις Ακαδημίες του συλλόγου γυμνάζονται-προπονούνται με έμπειρους προπονητές-γυμναστές, περί τα διακόσια (200) παιδιά, τα οποία την κατάλληλη στιγμή με την σωστή καθοδήγηση των προπονητών, προωθούνται στα αγωνιστικά τμήματα.