Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ - ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αγωνιστική των γηπεδούχων χαρακτηρίζεται η 7η ημέρα του πρωταθλήματος, καθώς δεν είχαμε ούτε ένα «διπλό» για τον Βορρά. Στο μεγάλο ντέρμπι της Ζακύνθου με τον Εορδαϊκό, οι νησιώτες επικράτησαν με 1-0. Την ίδια ώρα, στον Βόλο, η τοπική Νίκη σήμανε την… αντεπίθεσή της, καθώς επικράτησε με το ίδιο σκορ απέναντι στην Αναγέννηση Επανωμής, στο άλλο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής.Από εκεί και πέρα, ο Φωκικός πήρε το γειτονικό ντέρμπι με τον Ναυπακτιακό Αστέρα, νικώντας με 2-0, σκορ με το οποίο επικράτησε και ο Μέγας Αλέξανδρος της ΑΕ Πόντιοι Κατερίνης.Επίδειξη δύναμης έκανε η Δόξα Κρανούλας με τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών, νικώντας με 3-0, ενώ ο Τύρναβος επικράτησε με 2-1 της Κοζάνης. Τέλος στο 0-0 έμεινε το ματς του Εθνικού με τον Μακεδονικό στην Φιλιππιάδα.


Ζάκυνθος-Εορδαϊκός 1-0
Τρεις πολύτιμους βαθμούς προσέθεσε στο ενεργητικό της η Ζάκυνθος η οποία επιβλήθηκε με 1-0 του Εορδαϊκού. Οι νησιώτες έφτασαν στη νίκη χάρη στο εύστοχο χτύπημα φάουλ του Μαρίνου στο 83'. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν κορυφαία εκ των οποίων ήταν η κεφαλιά του Μουδούρογλου στο 35' η οποία σταμάτησε στο δοκάρι. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να έχουν δικό τους από ένα ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος όπου είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν αλλά κι ένα δοκάρι, ενώ οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο δεύτερο καταφέρνοντας μάλιστα στο 83΄ να σκοράρουν με το Μαρίνο και να πάρουν τη νίκη.
Οι δύο ομάδες πάντως έδειξαν ισοδύναμες και από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες, αλλά και στο γκολ.Ο Εορδαϊκός στο πρώτο μέρος είχε κάποια τρίλεπτα που οδηγούσαν... τη Ζάκυνθο στην άμυνά της και απειλούσε συνήθως με στημένες φάσεις.Η Ζάκυνθος ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος, προσπάθησε να βρει "διαδρόμους" για την εστία του Λοντίγκιν και τελικά τα κατάφερε από μία στημένη φάση.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Καλαϊτζίδης, Αποστολόπουλος, Λιβέρης, Κωστάκης (46 λ.τρ. Στανάιτις), Μαρίνος, Σόμπτσακ (80 Βυθούλκας Ι.), Στρατομήτρος, Κόντη (67 Χατζηαντωνίου), Σμάρντουχ, Τσουμάγκας, Θανόπουλος

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Ριζούλης, Χιντζίδης (75 Πασιαλής), Καραμπατζάκης, Τσιανάκας, Δεληζήσης, Τομαράς (85 να Βαλεντίν), Κουτσουρές (46 Κάλφας), Προβίδας, Κουρούπης, Μουδούρογλου

Φωκικός - Ναυπακτιακός Αστέρας:  2 - 0
Mε σκορ 2-0 και με μια απο τις καλύτερες εμφανίσεις του μέσα στην Άμφισσα ο Φωκικός, επικράτησε του Ναυπακτιακού Αστέρα για την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Με γυριστό σουτ μόλις στο 11', μέσα από την περιοχή, ο Κανελλόπουλος εκανε το 1-0, ενώ στο 47΄ ο ίδιος παίκτης (Κανελλόπουλος Χ.) με σουτ διπλασίασε τε τέρματα της ομάδας της Άμφισσας και τα προσωπικά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα fokikos.gr το γήπεδο της Άμφισσας ήταν κατάμεστο, με περίπου 100 φίλους του Ναυπακτιακού να παρακολουθούν το παιχνίδι.

Καλλονή - Αετός Σκύδρας:  1 - 1 (Σάββατο)
Στη Μυτιλήνη Καλλονή και Αετός Σκύδρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1 - 1.Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι δείχνοντας διάθεση για "διπλό", χάνοντας μάλιστα στο πρώτο μισάωρο δύο καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ (5΄και 13΄ με το Γεωργίου).Από εκεί και πέρα όμως η Καλλονή ξεπερνώντας το αρχικό "μούδιασμα" πήρε τα ηνία του αγώνα και στο άρχισε να γίνεται απειλητική.Στο δεύτερο μέρος η Καλλονή ήταν αυτή που άνοιξε... το σκορ και συγκεκριμένα στο 57΄ με σουτ του Βλαστέλλη (1-0). Μάλιστα ο ίδιος παίκτης παραλίγο να "καθαρίσει" το ματς λίγο αργότερα χάνοντας ευκαιρία.Το γκολ της ισοφάρισης για τον Αετό σημειώθηκε στο 63ο λεπτό με κεφαλιά του Λαφαζανίδη (1-1), όπου έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν για να πάρουν τη νίκη, όμως δεν τα κατάφεραν, χάρις και στην καλή εμφάνιση του γκολκίπερ Φιρινίδη.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Μάππας, Σεμπέκος, Μήτσης, Βαλλιός, Αποστολίδης, Μπακάλης (33' Μακρίδης), Πετρουζέλλης, Γάλας (58' Γκόντζος), Χατζηκυριάκος (54' Σαμπάνης), Βλαστέλλης, Καρτάλης

ΑΕΤΟΣ ΣΚ.:: Φιρινίδης, Τσαναξίδης, Τζαβάρας, Κουλουκίδης, Παπουλίδης, Λεκάκης (59' Βουτάρης), Μαργιορίδης, Γεωργίου (59' Ινεμπολίδης), Αρβανιτόπουλος (63' Νάκας), Λαφαζανίδης, Τσιότσιος

Εθνικός Φιλιππιάδας - Μακεδονικός:  0 - 0
Aν και ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός Φιλιππιάδας όπου είχε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες δεν τα κατάφερε να πάρει την νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.Από την άλλη πλευρά ο Μακεδονικός έπαιξε αμυντικά και με μοναδικό επιθετικό τον Αναστασίου προσπάθησε με αντεπιθέσεις να πετύχει κάποιο γκολ και να κλέψει την  νίκη, και στο τέλος κατάφερε να φύγει με έναν πολύτιμο βαθμό από την Φιλιππιάδα. Στο 41΄ λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να πάρουν τη νίκη όμως φάουλ του Παπαδόπουλου Μ. σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σταυράκη.
Διαιτητής του παιχνιδιού ο κ. Τομίδης της ΕΠΣ Πέλλας, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Σίπκα και Ρούντο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Σταυράκης, Πάνου, Μπαρκώσης, Παλιάγκας, Λέντζος, Ηλίας, Κόλλινς, Μπούρμπος, Λώττας (65΄ Μπασιούκας), Λάππας (82΄ Ντέτσικας), Φλορένσιο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Χατζημηνάς, Γραικός, Κατσαμακίδης (63΄ Ελληνίδης), Κοντσίδης, Τέλλος, Τσατσάς, Πεχλιβάνης, Παπαδόπουλος Α. (51΄ Μηλιώνης), Αναστασίου, Σαμπιασβίλι, Παπαδόπουλος Μ. (88΄ Ξαγοράρης).

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΣ - www.prevezasports.gr

Μέγας Αλέξανδρος - ΑΕ Ποντίων:  2 - 0
Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της football league 2 για το Μέγα Αλέξανδρο, που αποτελεί και τονωτική ένεση για τη συνέχεια. Το σκορ άνοιξαν οι νικητές στο 62ο λεπτό με όμορφο σουτ του Κρυστάλλη, μετά από πάσα του Τσεβρεντζή (1-0). Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 90΄ όταν ο Τριανταφυλλίδης εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ από τα 30 μέτρα βρήκε πρώτα η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα της εστίας του Λαζαρίδη.

Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας: Ταρατσούδης, Κοσμίδης, Νίρλας, Δούμας, Μαντζουράκης, Τσεβρεντζής, Τσεμπερίδης, Καραπατσιάς(61’ Μαρίγκος), Σιδηρόπουλος(73’ Τριανταφυλλίδης), Καλιαμπάκας( 81’ Παπαγερίδης), Κρυστάλλης.

ΑΕ Ποντίων Κατερίνης: Λαζαρίδης, Τσιτλακίδης, Νάιντος, Παπαγιαννόπουλος, Κεστελίδης, Τροϊρης(84’ Λιόλιος), Μπογαϊτης, Βελώνης, Σαββίδης, (70’ Παπαδόπουλος)Κυρτέγος, Βεϊδαμενίδης(56’ Διαμαντής)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΣΚΑΣ (προπονητής Μέγα Αλέξανδρου Ηράκλειας): «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για το πάθος και τη δύναμη που έδειξαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μιας και η εβδομάδα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για εμάς, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Γιάννη Γεωργιάδη. Όσο αφορά το παιχνίδι, πιστεύω πως ήμασταν η ομάδα που το ήθελε περισσότερο και ίσως η νίκη να ερχόταν ευκολότερα αν ήμασταν πιο εύστοχη στις τελικές προσπάθειες. Το θετικό είναι πως καταφέραμε να έρθουμε τέσσερις φορές τετ α τετ  με τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας και να  πετύχουμε δύο γκολ. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ στην ομάδα των Ποντίων καλή συνέχεια.»

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ (ποδοσφαιριστής Μέγα Αλέξανδρου Ηράκλειας): « Πιστεύω πως δικαιούμασταν σήμερα τη νίκη, όπως και σε κάποια παιχνίδια στις προηγούμενες αγωνιστικές, κάτι που  το θέλαμε πάρα πολύ οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και η διοίκηση. Νομίζω πως την ομάδα μας την αδικεί η βαθμολογική της θέση  και είμαι σίγουρος πως θα ανακάμψουμε. »

Πηγή: www.megasfc.gr

Δόξα Κρανούλας - Οδυσσέας Αναγέννησης:  3 - 0
Μεγάλη νίκη σημείωσε η Δόξα Κρανούλας επί του ισχυρού Οδυσσέα με 3-0. Το αξιοσημείωτο στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πως τα τρία γκολ σημειώθηκαν από το 82ο λεπτό και μετά. Για την ακρίβεια στο 82' ο Διαμάντης με σουτ σημείωσε το 1-0, στο 86' ο Παπαβασιλείου επίσης με σουτ έκανε το 2-0 και στο 90΄+2΄ ο Κάκαβος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Νίκη Βόλου - Αναγέννηση Επανομής:  1 - 0
Το γκολ που σημείωσε ο Ντάνισιτς στο 20ο λεπτό ήταν τελικά όπως αποδείχθηκε αρκετό για να πανηγυρίσει η Νίκη Βόλου μία σπουδαία νίκη επί της Αναγέννησης Επανομής.  

Τύρναβος - Κοζάνη:  2 - 1
Το ευχέλαιο που πραγματοποίησε η διοίκηση του Τυρνάβου την Παρασκευή για να ξορκίσει την κακοτυχία της ομάδας φαίνεται πως... έπιασε τόπο. Έτσι με γκολ των Κουβελά με κεφαλιά στο 25΄ και Γρηγορίου επίσης με κεφαλιά στο 79΄ (για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Μαρκόπουλος με πέναλτι στο 81΄),  ο Τύρναβος επικράτησε 2-1 της Κοζάνης και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
7 ΓΚΟΛ:   Κανελλόπουλος (Φωκικού)  
3 ΓΚΟΛ:   Ταμπάκης (Φωκικού), Φλορένσιο (Εθνικού Φιλιππιάδας), Παπαποστόλου (Ναυπακτικού), Βλαστέλλης (Καλλονής), Λαφαζανίδης (Αετού Σκύδρας)
2 ΓΚΟΛ:   Χιντζίδης, Μουδούρογλου (Εορδαϊκού), Γεωργιάδης (Αναγέννησης Επανομής), Γκούρτσας, Χασάνογλου (Αναγέννησης Γιαννιτσών), Κρολ (Δόξας Κρανούλας), Γκόβας (Κοζάνης), Σαμπιασβίλι (Μακεδονικού), Μαρίνος (Ζακύνθου), Μαρκόπουλος (Κοζάνης), Ντάνιτσιτς (Νίκης Βόλου), Κρυστάλης (Μεγάλου Αλεξάνδρου)
1 ΓΚΟΛ:   Λιβέρης, Βασιλειάδης (Ζακύνθου), Γάλλας, Καλογερόπουλος (Καλλονής), Δερμιτζόγλου, Τσουκάνης, Παπατζίκος, Χασομέρης (Αναγέννησης Επανομής), Προβίδας, Μπανούσης, Τσιανάκας (Εορδαϊκού), Μικρτσιάν, Κάλφας (Κοζάνης), Αναστασίου, Μηλιώνης, Τέλλος (Μακεδονικού), Ιορδανίδης (Αναγέννησης Γιαννιτσών), Αρβανιτόπουλος, Ινεμπολίδης, Θανακτσίδης, Παπουλίδης, Γεωργίου (Αετού Σκύδρας), Μαϊστρέλης, Γραμματικόπουλος (Νίκης Βόλου), Γιάκος, Τασιούλας, Διαμάντης, Παπαβασιλείου, Κάκαβος (Δόξας Κρανούλας), Λέτζος, Γατσέλος, Λώττας (Εθνικού Φιλιππιάδας), Τριανταφυλλίδης, Μουτίδης, Κύρου, Κουβέλογλου (Μεγάλου Αλεξάνδρου), Μάγγος, Καρντούμ, Κράβαρης, Κουβελάς, Γρηγορίου (Τύρναβου), Δημητρίου (Φωκικού), Μαχαιρούδης (Ναυπακτιακού Αστέρα), Διαμάντης, Βεϊδαμενίδης (Ένωσης Ποντίων)