Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της lefteris

Απάντηση του Α.Σ. ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ στον Ηρακλή Κοζάνης

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Σωματείου ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ συνήλθε έκτακτα στις 16/12/2009 στα γραφεία του συλλόγου έπειτα από τη δημοσίευση ανακοίνωσης  του Α.Σ. Ηρακλή Κοζάνης και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

1.    Ως προς την αναβάθμιση του Α΄ Τοπικού που αναφέρεστε οι θέσεις μας ήταν ξεκάθαρες και τότε και τώρα. Η τότε πρόταση προέβλεπε δώδεκα (12) ομάδες και ο πρωταθλητής θα αναδεικνυόταν από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Δηλαδή ένα απέραντο πρωτάθλημα με το πολύ έξι (6) ενδιαφέροντες αγώνες για κάθε ομάδα. Εμείς τότε αντιπροτείναμε λιγότερες ομάδες και διαδικασία play off έτσι ώστε και οι ομάδες να βελτιώνονται αγωνιστικά αλλά

και οι φίλαθλοι να ευχαριστιούνται πληθώρα καλών αγώνων. Δεν υπήρχε λόγος και ούτε υπάρχει μέχρι σήμερα να αυξηθούν οι ομάδες του Α΄ Τοπικού σε δώδεκα (12). Δυστυχώς υπάρχουν ομάδες δύο ή και τριών ταχυτήτων. Είμαστε υπέρμαχοι αυτής της άποψης και η Ιστορία μας δικαιώνει. Όλες οι ομάδες που ανέβηκαν κατηγορία από τότε, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Γ΄ Εθνική. Δεν είναι φυσικά μόνο αυτός ο λόγος. Είναι όμως και αυτό ένα μικρό λιθαράκι στη βελτίωση της αγωνιστικής ποιότητας των ομάδων.
Το ότι βρισκόταν και το δικό σας σωματείο σε εκείνη την τετράδα play off του Β΄ Τοπικού είναι πράγματι συμπτωματικό. Αλλά πέρα από αυτό, μιλάτε για μια αυθαίρετη απόφαση της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. αφού κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

2.    Ως προς τη λέξη ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ που αναφέρεται στην ανακοίνωση μας και που πικρόχολα σχολιάσατε, θέλουμε καταρχήν να ζητήσουμε συγνώμη από τους ίδιους τους αθλητές αν παρερμηνεύτηκε η δήλωση μας.. Σεβόμαστε και εκτιμούμε κάθε αθλητή, σε οποιαδήποτε ομάδα και αν αγωνίζεται και από οπουδήποτε κατάγεται. Έχουμε άλλωστε προσωπικές και φιλικές σχέσεις με αρκετούς αθλητές σας και πρόκειται πράγματι για εξαίρετους χαρακτήρες. Η λέξη ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ δεν έχει να κάνει με τους ίδιους τους αθλητές αλλά με τη φιλοσοφία και το σκεπτικό που αντιμετωπίζετε το μπάσκετ της περιοχής. Αν για το Α΄ Τοπικό ξοδεύονται τόσα χρήματα και δεν χρησιμοποιούνται τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης, τότε σε μια μεγαλύτερη κατηγορία τι θα πράξετε; Πιστεύω δικό μας αλλά και των υγιώς σκεπτόμενων Κοζανιτών είναι ότι σε αυτές τις κατηγορίες πρέπει να αγωνίζονται και να πρωταγωνιστούν παιδιά της περιοχής μας.
Ως προς το ότι σας γυρνάμε πολλές δεκαετίες πίσω, αυτό είναι πολύ καλό. Πράγματι, εκείνες τις εποχές θέλουμε να θυμηθούν όλοι, τότε που ο Εθνικός Κοζάνης μεγαλουργούσε στη Β΄ Εθνική με αθλητές της πόλης μας. Ευχής έργον να ξαναγίνει από κάποια ομάδα της περιοχής.

3.    Όσον αφορά το θέμα της ένστασης τώρα, φυσικά και ο τρόπος ήταν νόμιμος. Ηθικός όμως ήταν;  Όταν μάλιστα διατυμπανίζεται ότι είχατε και θέλετε να συνεχίσετε να έχετε φιλικές σχέσεις με το σωματείο μας; Δεν έχουν περάσει τρείς μήνες από τότε που ο Λασσάνης είχε αποφασίσει να μην κατεβεί με το ανδρικό τμήμα στη Γ΄ Εθνική. Το σωματείο μας εκείνη την περίοδο έκανε προσπάθεια (ανεπιτυχώς διότι είχε περάσει η μεταγραφική περίοδος) να αποκτήσει κάποιους παίχτες και ο Πρόεδρος του Α.Σ. Ηρακλής Κοζάνης διαβεβαίωσε με τηλέφωνο του σε εκπρόσωπο της ομάδας μας ότι δεν πρόκειται να κάνει ένσταση. Τι άλλαξε λοιπόν; Το όνομα του αθλητή και μάλιστα για μια περίπτωση που όπως αποδείχτηκε η συμμετοχή του ήταν καθόλα νόμιμη;

4.    Ως προς το ευ αγωνίζεσθε, το σεβασμό προς τα σωματεία της περιοχής, αλλά και τις φιλικές σχέσεις που αναφέρεστε, σας θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια το σωματείο μας έχει δώσει αγώνες απίστευτης έντασης με ένα άλλο σωματείο της πόλης μας το  Λασσάνη. Σε κάποιους από αυτούς κερδίσαμε, σε κάποιους   ηττηθήκαμε. Ποτέ δεν αντιδράσαμε με το δικό σας παροιμιώδη τρόπο. Ξέρουμε και να κερδίζουμε και να χάνουμε,  αλλά το κυριότερο ξέρουμε να διαχειριστούμε μια ήττα. Και εκτός αυτού οι σχέσεις μας με το Λασσάνη ήταν πάντα φιλικές και με πνεύμα συνεργασίας, πράγμα που το αποδεικνύει άλλωστε και η παραχώρηση πολλών παικτών μας στο συγκεκριμένο σωματείο.
Εσείς που ισχυρίζεστε σεβασμό και φιλικότητα δεν είχατε την ευθιξία ούτε συγνώμη να ζητήσετε για την υποβολή της ένστασης. Μια ένσταση, που όλη η φίλαθλη κοινή γνώμη της Δυτικής Μακεδονίας (και όχι μόνο) αποδοκίμασε. Η μήπως δεν το γνωρίζετε;

5.    Ως προς την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης σας μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Και εμείς πρωτίστως (το έχουμε αποδείξει άλλωστε) επιθυμούμε να παιχτεί καλό μπάσκετ και να διαφημιστεί το άθλημα χωρίς προσπάθειες εντυπωσιασμού και φανατισμού.  Επίσης τονίζουμε ότι πάντα μας ενδιαφέρουν και επιδιώκουμε τις φιλικές σχέσεις με τα άλλα σωματεία. Μην περιμένετε όμως κύριοι να βάλλεται ο Σύλλογος μας και εμείς να μένουμε άπραγοι.      
Είναι η πρώτη φορά στα έξι (6) χρόνια Ιστορίας του Συλλόγου μας που καταφεύγουμε στα ΜΜΕ, όχι για να φανατίσουμε, ούτε για να εντυπωσιάσουμε, αλλά για  να ενημερώσουμε το φίλαθλο κόσμο της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτοί θα κρίνουν αντικειμενικά.

Για το Δ.Σ.    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ    ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΑΡΚΟΥ