Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της magda

Αγώνες επίδειξης Tae-kwon-do στη Θεσσαλονίκη με την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ να δίνει το παρόν!

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου έλαβαν χώρα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης Αγώνες Επίδειξης Tae-Kwon-Do, για αθλητές γεννηθέντες από το 2000 έως το 2004. Η διοργάνωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών σωματείων, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι συμμετείχαν συνολικά 200 αθλητές από 20 τουλάχιστον συλλόγους της Βορείου Ελλάδος. Ας συγχαρούμε λοιπόν τα δύο σωματεία της Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση αυτής τους της πρωτοβουλίας.

Ο σύλλογος της Κοζάνης Μακεδονική Δύναμη συμμετείχε ....

με 25 αθλητές του προαγωνιστικού τμήματος, ηλικίας 7 έως 10 ετών και δεν τα πήγαν καθόλου άσχημα. Ίσα – ίσα, ικανοποίησαν με τις επιδόσεις τους τόσο το κοινό όσο και τους προπονητές τους, κυρίους Αλμασίδη Χρήστο και Δόδουρα Γεώργιο. Αυτού του είδους οι διοργανώσεις, αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικές εμπειρίες για τα παιδιά κι αυτό γιατί προετοιμάζουν τους αθλητές ώστε όταν ΄΄βγουν΄΄ σε αγωνιστικές κατηγορίες να είναι έτοιμοι, τόσο τεχνικά όσο και ψυχολογικά.

 

Τεχνικά γιατί έρχονται σε επαφή με ‘καινούργιους’ αθλητές, πέραν των συναθλητών του συλλόγου τους, οπότε βλέπουν διαφορετικές αγωνιστικές λειτουργίες, αντιλήψεις αλλά και αντιδράσεις. Γεγονός που τους βάζει στη διαδικασία τις κριτικής σκέψης από νωρίς, για να αποκομίσουν και να συγκρατήσουν τα καλύτερα στοιχεία κάθε φορά. Όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι, οι αθλητές μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους από μικρή ηλικία (χαρά, λύπη, θυμό, πόνο κ.ά.) κι αυτό δεν τους βοηθά μόνο σε αγωνιστικές συνθήκες που λειτουργούν υπό πίεση, αλλά και στην καθημερινότητά τους, εφόρου ζωής. Μέσα από τον αθλητισμό λοιπόν και τις εμπειρίες που βιώνουν, διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό και ο χαρακτήρας τους.

 

Όλες αυτές οι διαδικασίες από τις οποίες ΄΄περνά΄΄ το προαγωνιστικό τμήμα, είναι μέρος της προπόνησης και της προετοιμασίας τους, που στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εξάλλου, είναι οι διάδοχοι και οι συνεχιστές της ήδη υπάρχουσας αγωνιστικής ομάδας της Μακεδονικής Δύναμης που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στο χώρο του Tae-kwon-do.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές πήραν δίπλωμα συμμετοχής κα μετάλλιο. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί, είναι το ότι οι διοργανωτές φρόντισαν και έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μικρών αθλητών. Αυτό  γίνεται φανερό κυρίως από το ειδικό κράνος με το οποίο αγωνίστηκαν όλα τα παιδιά, που τους παρείχε πλήρη κάλυψη και ασφάλεια.

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου Μακεδονική Δύναμη συγχαίρει τους αθλητές του γι’αυτή τους τη συμμετοχή.