Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της magda

Έσπασε το αήττητο του Εορδαϊκού ο Φωκικός

ΦΩΚΙΚΟΣ- ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 2-0

Ο Φωκικός… έσπασε το αήττητο του Εορδαϊκού (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) και με τη νίκη του με 2-0 (πρώτη στο πρωτάθλημα) πήρε ξανά τα… πάνω του. Στο 11ο ο Δήμας εκτέλεσε κόρνερ και ο Δημητρίου με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. ....

Στο 24ο ο Προβίδας έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, μια και η προβολή του βγήκε άουτ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ακόμη πιο δυσάρεστα για τον Εορδαϊκό, μια κι ο τερματοφύλακας των «λιγνιτωρύχων», Περπερίδης, απέκρουσε σουτ (με τα χέρια) του Ταμπάκη έξω από τη μεγάλη περιοχή κι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα (στον Εορδαϊκό θεωρούν ότι δεν υπήρξε παράβαση και ότι η αποβολή ήταν πέρα για πέρα άδικη).

 

Στο δεύτερο μέρος και παρ΄ όλο που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο,  ο Φωκικός αντί να πιέζει έδωσε χώρο στον Εορδαϊκό για να δημιουργήσει φάσεις. Οι «λιγνιτωρύχοι» τελικά δεν το εκμεταλλεύτηκαν κι ο σύλλογος της Άμφισσας κατάφερε να πάρει το πρώτο του «τρίποντο». Μάλιστα πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 86ο ο Σκαρίμπας έβγαλε μόνο του τον Κανελλόπουλο κι ο δεύτερος με εύστοχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Στις δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του ματς τόσο ο σκόρερ του δεύτερου γκολ, Χρήστος Κανελλόπουλος (MVP χθες) όσο κι ο προπονητής του, Κώστας Λίβας υπογράμμισαν ότι «δώσαμε όρκο νίκης στα αποδυτήρια και μετά τα ατυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, θέλαμε όσο τίποτα άλλο να επικρατήσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι». Επίσης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη στήριξη των φιλάθλων. Στην αντίπερα όχθη, ο κόουτς του Εορδαϊκού, Σωτήρης Αντωνίου, τόνισε: «Ήταν άδικη η αποβολή του τερματοφύλακά μας, μια κι έπιασε την μπάλα με τα χέρια μέσα στην περιοχή». Ακόμα είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, μια κι ο Φωκικός ήταν καλύτερος εξαιτίας των ιδανικών αντεπιθέσεών του.

Ο Γαλατσός (Μακεδονίας) παρατήρησε με κίτρινες κάρτες τους Σκαρίμπα, Δημητρίου, Δημητρουλόπουλο, Καλλέργη, Κουρελή, Δεληζήση, Μπανούση και Χιντζίδη.

ΦΩΚΙΚΟΣ: Παρασκευάς, Δημητρουλόπουλος, Σουμέλας, Δημητρίου, Κωστόπουλος, Σκαρίμπας, Δήμας (68ο Κουρελής), Καλλέργης (79ο Μπουλουλής), Κουμπρόγλου, Ταμπάκης (82ο Βαβάτσικος), Κανελλόπουλος.

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Περπερίδης, Καραμπατζάκης, Τσιανάκας, Κριτσωτάκης (34ο Μπερμπερίδης), Κουτσουρές, Δεληζήσης, Πασσιαλής, Τομαράς (29ο Μουδούρογλου), Προβίδας, Κατσίκης , Χιντζίδης (62ο Μπανούσης).