Αρχική

Προετοιμασία Κοζάνης 2013-14

Φιλικό Κοζάνη-Καλαμαριά 0-2

Το πάλεψε η Κοζάνη αλλά τελικά ηττήθηκε με 0-2 από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο τελευταίο φιλικό των ερυθρόλευκων πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων τους στο Κύπελλο Γ” Εθνικής το ερχόμενο Σάββατο 14-9-13 απέναντι στον Κεραυνό Θεσπρωτικού.

Η ομάδα του Γιάννη Παρασκευά είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο όπου δεν φάνηκε καθόλου η διαφορά μίας κατηγορίας που την χωρίζει από τον Απόλλωνα.

Οι Πόντιοι πήραν το προβάδισμα σχεδόν με την λήξη του ημιχρόνου, έχοντας δημιουργήσει λιγότερες φάσεις από την Κοζάνη που θα πρέπει να αισθάνεται αδικημένη από το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Ο Απόλλωνας δεν βρήκε ρυθμό στο πρώτο μέρος, αντίθετα στο δεύτερο έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι του.

2η η Κοζάνη στο «Μερκούρης Κυρατσούς»

Την δεύτερη θέση πήρε η Κοζάνη στο ετήσιο τουρνουά «Μερκούρης Κυρατσούς» που γίνεται στη μνήμη του πρώτου προέδρου του Φ.Σ. Κοζάνη, πρώην δημάρχου Κοζάνης και πρώην βουλευτή Ν. Κοζάνης.

Το τουρνουά γίνεται με την συνδιοργάνωση του Φ.Σ. Κοζάνη και του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης.

Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο παιχνίδι του τουρνουά η Κοζάνη νίκησε την Α.Ε. Ελίμειας (Α” Τοπικό ΕΠΣ Κοζάνης) με σκορ 2-1.

Τα γκολ της Κοζάνης πέτυχαν ο Δημήτρης Κάλφας στο 20′ με πέναλτυ και ο Γιάννης Τσικόπουλος στο 27′.

Η Ελίμεια μείωσε στο 42′ με τον Δημήτρη Πασχαλίδη.

ΚΟΖΑΝΗ (Παρασκευάς): Κοκκινίδης, Κουτσομήτρος, Συμεωνίδης, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Ηλίας Τσικόπουλος, Μαλούτας, Βασιλίεβιτς, Ντεμιράϊ, Γιάννης Τσικόπουλος, Πιπινίκας.

Δηλώσεις Παρασκευά για Γ” Εθνική

Δηλώσεις του προπονητή της Κοζάνης Γιάννη Παρασκευά για την κλήρωση των ομίλων και του κυπέλλου Γ” Εθνικής 2013-14.

Watch this video on YouTube.

Η Κοζάνη νικήτρια του 17ου «Τέλης Δαϊρούσης»

Η Κοζάνη αναδείχθηκε νικήτρια του 17ου τουρνουά ποδοσφαίρου «Τέλης Δαϊρούσης» που διοργανώνει ετήσια η Α.Ε. Κοζάνης στη μνήμη του παλιού ποδοσφαιριστή και παράγοντα της.

Στο πρώτο 45λεπτο παιχνίδι του τουρνουά η Α.Ε. Κοζάνης και ο Μακεδονικός Κοζάνης (και οι δύο αγωνίζονται στο Α’  Τοπικό ΕΠΣ Κοζάνης) αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Κοζάνη επιβλήθηκε του Μακεδονικού Κοζάνης με 3-0.

Φιλικό Γάζωρος-Κοζάνη 4-0

Την ήττα με 4-0 γνώρισε η Κοζάνη απέναντι στον Εθνικό Γαζώρου σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της ΕΠΣ Σερρών στην Ομόνοια Σερρών.

Ολα τα τέρματα των γηπεδούχων που αγωνίζονται στην Football League, μία κατηγορία πιό πάνω από την Κοζάνη, σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο όταν και οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές.

Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν ισόπαλο με 0-0, με τις δύο ομάδες να έχουν καλές στιγμές αλλά να μην καταφέρνουν να σημειώσουν κάποιο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός Γαζώρου, που έδειξε να έχει 20 ετοιμοπόλεμους παίκτες, πήρε την νίκη απέναντι στους νεαρούς παίκτες της Κοζάνης.

Το 1-0 έκανε στο 46′ ο Σκέριαντς ενώ στο 50′ ο Ναστέφσκι διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Supercup Αρδασσα-Κοζάνη 2-3

Το Σούπερκαπ της ΕΠΣ Κοζάνης κατέκτησε η Κοζάνη που νίκησε στην Αρδασσα τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο με σκορ 2-3.

Το παιχνίδι ανάμεσα στον περυσινό πρωταθλητή (Αρδασσα) και κυπελλούχο (Κοζάνη) της ΕΠΣ Κοζάνης έγινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής σαιζόν 2013-14.

Ο γηπεδούχος Μέγας Αλέξανδρος παρουσιάστηκε ανανεωμένος, με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση του και νέο προπονητή τον Στάθη Τσεμπερλίδη.

Παρόλο που η Αρδασσα έχασε πολλά βασικά στελέχη της από την περυσινή χρονιά πρωταθλητισμού έδειξε ότι φέτος θα παρουσιάσει ένα συμπαγές σύνολο που ειδικά στην έδρα του θα είναι δύσκολος αντίπαλος στο πρωτάθλημα της Α” Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης.

Φιλικό Βελβεντό-Κοζάνη 3-5

Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο του Βελβεντού η Κοζάνη νίκησε την τοπική ομάδα με το πλούσιο σκορ 3-5.

Το Βελβεντό αγωνίζεται στην Α” Κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης και προπονητής του ανέλαβε φέτος η παλιά δόξα της Κοζάνης Θωμάς Παπαδόπουλος.

Η Κοζάνη προηγήθηκε με 0-4 στο πρώτο ημίχρονο χάρη σε δύο γκολ του υπό δοκιμή 18χρονου Σέρβου υψηλόσωμου επιθετικού Άντζελο Στεφάνοβιτς στο 20′ και στο 26′, ένα γκολ του Σίμου Ντεμιράϊ στο 30′ κι ένα πέναλτυ που εκτέλεσε εύστοχα ο Δημήτρης Κάλφας στο 41′.

Στο δεύτερο μέρος το Βελβεντό μείωσε σε 2-4 χάρη σε γκολ του έμπειρου Χρήστου Ελευθεριάδη (φετινή μεταγραφή από Τιτάνα Σερβίων) στο 60′ και του 13χρονου (γεννημένος το 2000 !) ταλαντούχου επιθετικού Ζήνου Πιτσιάβα στο 66′.

Φιλικό Θεσπρωτός-Κοζάνη 1-3

Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Ηγουμενίτσα η Κοζάνη επιβλήθηκε του τοπικού Θεσπρωτού με σκορ 1-3.

Ο Θεσπρωτός φέτος θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ” Εθνικής Ερασιτεχνικής καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής ΕΠΣ Θεσπρωτίας και στη συνέχεια κέρδισε την άνοδο μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

Μάλιστα η ομάδα της Ηγουμενίτσας μπορεί να βρεθεί αντίπαλος της Κοζάνης στο φετινό πρωτάθλημα, ανάλογα με τον καταρτισμό των ομίλων της Γ” Εθνικής από την ΕΠΟ.

Η Κοζάνη ήταν μέτρια στο πρώτο ημίχρονο όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ που σημείωσε για τους γηπεδούχους ο Γκόλιας στο 14′.

Στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους και πήραν δίκαια τη νίκη.

Τουρνουά Νεάπολης

Την Τρίτη 13-8-2013 η Κοζάνη συμμετείχε σε τουρνουά τριών σαρανταπεντάλεπτων παιχνιδιών που έγινε στη Νεάπολη Κοζάνης.

Εκτός από την Κοζάνη συμμετείχαν η γηπεδούχος Ακαδημία Βοΐου και η Α.Ε. Κοζάνης, δύο ομάδες του Α” Τοπικού ΕΠΣ Κοζάνης.

Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο παιχνίδι του τουρνουά η Α.Ε. Κοζάνης νίκησε την Ακαδημία Βοΐου με 1-0.

Στο δεύτερο παιχνίδι Ακαδημία Βοΐου και η Κοζάνη αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν την Κοζάνη και προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε γκολ που σημειώσαν ο Χάλος στο 14′ και ο έμπειρος Αραβόπουλος στο 30′. Η Κοζάνη μείωσε σε 2-1 στο 38′ με πέναλτυ που εκτέλεσε ο Σίμος Ντεμιράϊ και ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό (45′) με γκολ που σημείωσε ένας νεαρός υπό δοκιμή παίκτης από τη Φλώρινα.

Φιλικό Κοζάνη – Παναθηναϊκός Κ20 3-1

Ενθαρρυντικά μηνύματα έδωσε η Κοζάνη στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας που έγινε στο γήπεδο Βατερού απέναντι στην ομάδα Κάτω των 20 του Παναθηναϊκού που προετοιμάζεται στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι ερυθρόλευκοι (που αγωνίστηκαν με κιτρινόμαυρα στο φιλικό αυτό) ήταν καλύτεροι από τους νεαρούς αντιπάλους τους κι έχασαν πολλές ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ.

Το 1-0 για την Κοζάνη έγινε στο 8′ μετά από σέντρα του Πιπινίκα και σουτ του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Στο 37′ η Κ-20 του Παναθηναϊκού ισοφάρισε μετά από φάουλ του Μιρθιανού και κοντινή κεφαλιά του Μάϊκ Νιούμαν (γιός του παλιού προπονητή μπάσκετ του ΠΑΟΚ, του Αμερικανού Τζον Νιούμαν).