Αρχική

Νίκος Μπουρλάκης

Basket League report: Τέλος πρώτου γύρου

Τι είδαμε στις πρώτες 11 αγωνιστικές και πριν τη «στροφή» για το δεύτερο γύρο της Basket League; Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Τέλος του πρώτου γύρου στην Basket League με τον Ολυμπιακό να «κλείνει» αήττητος (καμία έκπληξη) με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί (με πολλά ερωτηματικά), με το Περιστέρι και τον ΠΑΟΚ να πλαισιώνουν την τετράδα και με Κολοσσό, Άρη και ΑΕΚ να τους συμπληρώνουν για το Final-8 του Κυπέλλου όπου ήδη βρίσκεται ο Πανιώνιος ως νικητής του UNICEF Trophy. 

Στο +30 να κάνουν βουτιές για να πάρουν την κατοχή

Στο +30 να κάνουν βουτιές για να πάρουν την κατοχή
Η ενέργεια και η ένταση που έβγαλαν οι παίκτες του Ολυμπιακού συνδυαστικά με την τρομερή ευστοχία είχαν ως αποτέλεσμα μια πανέμορφη παράσταση στο ΣΕΦ απέναντι στην Βίρτους αλλά και πολλά ρεκόρ. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Λένε ότι «δεν υπάρχει τέλειο παιχνίδι» στο μπάσκετ, αλλά αν αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά την κατάσταση τότε σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός άγγιξε το τέλειο στον αγώνα με την Βίρτους Μπολόνια.
Τι παραπάνω, άλλωστε, θα μπορούσαν να κάνουν οι παίκτες του; Ταχύτητα όχι μόνο στα πόδια αλλά και στη σκέψη κι ακόμα διάθεση, ενέργεια κι ένταση τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Κι αν βάλουμε και την τρομερή ευστοχία τότε έχουμε μπροστά μας ολοκληρωμένη την εικόνα.

Basket League 7η αγωνιστική: Στο μπάσκετ υπάρχει ένα ηφαίστειο σε λήθαργο

 

Στο μπάσκετ υπάρχει ένα ηφαίστειο σε λήθαργο Φαντάζεστε να βρει την άκρη του ο Άρης και να γίνει πάλι ισχυρός, πόσα μπορούν να αλλάξουν στο επαγγελματικό μπάσκετ; Διότι έχει κάτι που δε διαθέτουν άλλες ομάδες. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.

Η 7η αγωνιστική  είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους. Διότι θα πρέπει να βλέπουμε και κάποια πράγματα πέρα από το αποτέλεσμα, να τα παρουσιάζουμε, να τα θίγουμε, να τα αναλύουμε.

Πως ο Βεζένκοφ έφτασε σε χρονιά MVP

Κανείς δε γνωρίζει, αν και δεν αμφισβητούνται οι ικανότητες και η ποιότητα του Βεζένκοφ, πως θα είχε εξελιχθεί η καριέρα του εφόσον δε μεσολαβούσαν τόσα «αν»! Κάτι που δείχνει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του άσου του Ολυμπιακού. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Η αλήθεια είναι ότι με το «αν» δε χτίζεται ιστορία. Μπορεί μια διαδρομή να είναι γεμάτη από συμπτώσεις αλλά και πάλι είναι στο χέρι του ίδιου του παίκτη να προσπεράσει όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια, να κρατήσει χαρακτήρα, να πεισμώσει και να επανέλθει. Κάτι σαν τον Σάσα Βεζένκοφ.

Να τελειώνει η γελοιότητα που δυστυχώς έχει αποκλειστικότητα το μπάσκετ

Αυτό που γίνεται στη διάρκεια των «παραθύρων» αποτελεί όνειδο για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, δεν έχει καμία λογική και πρέπει να τελειώνει σύντομα. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.