Αρχική

γ εθνικη

Απόλλων Καλαμαριάς: Αποχωρεί από το πρωτάθλημα U21!

Σημαντικές εξελίξεις στο στρατόπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς καθώς όπως ανακοινώθηκε, ο σύλλογος αποχωρεί από το πρωτάθλημα U21.

Αιτία φυσικά είναι οι διαδοχικοί αγώνες που καλείται να δώσει η ομάδα σε Γ’ Εθνική και U21 και το γεγονός πως μεγάλο ποσοστό του ρόστερ αγωνίζεται και στα δύο πρωταθλήματα. Έτσι, ο Απόλλωνας αποφάσισε να δώσει όλο το βάρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και στα δύο πρωταθλήματα:

26/1/2023 Αγώνας πρωταθλήματος U21 N. Μουδανιά με ΚΑΟΧ

28/1/2023 Αγώνας πρωταθλήματος U21 με τα Μετέωρα

29/1/2023 Αγώνας πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής με ΚΑΟΧ Μουδανιά

Διαδικτυακές μεταδόσεις: Γεμάτο Σαββατοκύριακο από την Elite League μέχρι την Α2 Γυναικών

Δεκαπέντε συνολικά παιχνίδια στα εθνικά πρωταθλήματα των Elite League, Β Εθνικής, Γ Εθνικής, Α1 Γυναικών και Α2 Γυναικών θα έχουν ζωντανή κάλυψη το επερχόμενο Σαββατοκύριακο (21-22/1), όπως ενημέρωσε η ΕΟΚ το απόγευμα της Πέμπτης (19/1).

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Διαδικτυακά θα μεταδοθούν οι εξής αγώνες:

Elite League Ερρίκος Ντυνάν, 21/1, Πανερυθραϊκός-Παπάγου από το κανάλι YouTube του γηπεδούχου σωματείου

Elite League Ερρίκος Ντυνάν, 21/1, Ερμής Σχηματαρίου-Χαρίλαος Τρικούπης από το radiothiva.gr

Α1 Γυναικών, 22/1, Εύνικος-ΠΑΟΚ από το κανάλι YouTube Lay Up

B’ Εθνική, 21/1, Πρωτέας Βούλας-Παλαιό Φάληρο από το κανάλι YouTube LIFE

Β’ Εθνική, 21/1, Έσπερος Καλλιθέας-Πεύκη από το esperostv

Τον Φεβρουάριο το ΕΦΑΟΖ – Παγκράτι, αλλαγές και στη Γ Εθνική

Την πρώτη ημέρα του επερχόμενου Φεβρουαρίου θα λάβει τελικά χώρα η εξ αναβολής αναμέτρηση για την 13η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β Εθνικής μεταξύ των ΕΦΑΟΖ και ΑΟ Παγκρατίου, όπως ενημέρωσε η ΕΟΚ με επίσημη ανακοίνωσή της το απόγευμα της Πέμπτης (19/1).

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Σας ενημερώνουμε ότι:

*Λόγω κωλύματος του γηπέδου και μετά από συμφωνία των δύο Σωματείων, ο αγώνας ΑΟ Ελευθερία Μοσχάτου – ΑΟ Δάφνη Αγ. Δημητρίου, για την 17η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, της 22/01/2023 αντί ώρας 17.00, θα διεξαχθεί στις 13.00 στο ΚΓ Μοσχάτου (Α’).

“Μπαμ” με Μόρφο ο Ηλυσιακός!

Η γενική αρχή του Ηλυσιακού είχε… προειδοποιήσει πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να φέρει την ομάδα ξανά εκεί που της αξίζει. Και αυτή η… απειλή έλαβε σάρκα και οστά σήμερα (16/1) καθότι σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr τα βρήκε σε όλα με τον Βασίλη Μόρφο -έναν από τους καλύτερους παίκτες της ηλικίας και της θέσης του στο ευρύτερο επίπεδο των Εθνικών Κατηγοριών στο παρά πέντε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου! 

Ο 22χρονος “ψηλός” βιώνει ήδη μια καταπληκτική χρονιά ατομικά στη Μάνδρα, όπου με τα χρώματα του τοπικού Μανδραϊκού είχε ξεκινήσει εξαιρετικά τη φετινή σεζόν μετρώντας 139 πόντους μέχρι και την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Α.Ο. Γαλάτιστας: Δικος της ο Παύλος Μάρκου!

Νεό μεταγραφικό απόκτημα για την ομάδα του Γαλάτιστα καθώς πριν λίγη ώρα ανακοίνωσε την απόκτηση του πολύπειρου Παύλο Μάρκου.

Συγκεκριμένα, ο παίκτης έρχεται από μια άλλη ομάδα της Γ’ Εθνικής τον ΚΑΟΧ και αναμένεται να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας στον 6ο όμιλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καλωσορίζουμε τον Παύλο Μάρκου στον ΑΟΓ έχοντας κάνει το ντεμπούτο του ήδη στον αγώνα με την Κομοτηνή. Ο Παύλος έρχεται απο τον ΚΑΟΧ για να ενισχύσει την ομάδα μας στην υπόλοιπη σεζόν έχοντας μεγάλη εμπειρία στην Γ’ Εθνική. Παύλο καλωσήρθες στον ΑΟΓ και σου ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά».

Αναβολή στο Ίκαρος Καλλιθέας – ΕΑ Καλύμνου

Εξαιτίας πολλαπλών θετικών κρουσμάτων στον κορονοϊό στο στρατόπεδο της ΕΑ Καλύμνου, το αυριανό (8/1) παιχνίδι των νεοφώτιστων στη Γ Εθνική στην Καλλιθέα κόντρα στον Ίκαρο για την 12η στροφή του 3ου ομίλου αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid 19 σε αθλητές του σωματείου ΑΟ Ένωση Αττάλου Καλύμνου, ο αγώνας ΑΕ Ικάρου Καλλιθέας – ΑΟ Ένωση Αττάλου Καλύμνου της 8/01/23 για την 12η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (3ος όμιλος) αναβάλλεται.

Τέλος από τον ΚΑΟΚ ο Μπάρδας!

Ένα απρόσμενο διαζύγιο στις Εθνικές Κατηγορίες ήρθε να βάλει ένα τέλος στη σημερινή (4/1) ημέρα, με τους δρόμους του ΚΑΟΚ και του δεύτερου σκόρερ του με 147 πόντους μέχρι και το τέλος του 2022 Αλεξάνδρου Μπάρδα να χωρίζουν μετά από το πέρας του πρώτου γύρου της φετινής σεζόν στον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής -όπως έγινε γνωστό δια στόματος της γενικής αρχής των Κορίνθιων το βράδυ της Τετάρτης. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Ο Καο Κορίνθου είναι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την αποχώρηση απο το ροστερ του του Αλέξανδρου Μπάρδα.

Επαγγελματικοί λόγοι επέβαλλαν, δυστυχως, αυτήν την απόφαση την οποίαν ως διοίκηση σεβόμαστε απόλυτα, παρ οτι μας λυπεί.

AO Τρίκαλα: Δικός της ο Βασίλης Κολότσιος!

Σε ενίσχυση στη θέση του point guard προχώρησε η ομάδα των Τρικάλων. Πιο συγκεκριμένα, απέκτησε τον 23χρονο Βασίλη Κολότσιο ο οποίος είναι Τρικαλινός και έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα σε ομάδες της πόλης.

Φυσικά, αγωνίζεται στις θέσεις ‘1’ και ‘2’ ενώ μέχρι πρότεινος αγωνιζόταν στην ομάδα του ΑΓΣΙ. Αξίζει να αναφερθεί πως το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στους Ικάρους Τρικάλων καταφέρνοντας να πανηγυρίσει την άνοδο στη Β΄ Εθνική όντας ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές έχοντας 11,3 πόντους κατά Μ.Ο. με 40 εύστοχα τρίποντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας η οποία κάνει μια αναδρομή στη μέχρι τώρα καριέρα του αθλητή:

Κούπα Κιλκίς: Απέκτησε τον νεαρό Βασίλη Θεογιάννη!

Επένδυση όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον έκανε η Κούπα Κιλκίς εν’ όψει του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Συγκεκριμένα, απέκτησε τον 19χρονο Βασίλη Θεογιάννη ο οποίος μεχρι πρότεινος αγωνιζόταν στη ακαδημία της ΔΕΚΑ. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως ανακηρύχθηκε MVP στο final four της ΕΚΑΣΘ το 2018-19, την πρώτη θέση του οποίου κατέκτησε με την ομάδα του Ευόσμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Αναβολές από Basket League μέχρι ΕΣΚΑ – ΕΣΚΑΝΑ: Πότε θα γίνουν τα αναβληθέντα παιχνίδια

Μπορεί καλά καλά να μη χωνέψαμε ακόμα από τα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά το basketblog.gr σας παρουσιάζει ήδη από την πρώτη ημέρα του 2023 τις ημερομηνίες κάθε ενός εκ των εξ αναβολής παιχνιδιών που δεν έγιναν ποτέ στην ώρα τους στο ευρύτερο φάσμα του ελληνικού και αθηναϊκού μπάσκετ -σε ένα… ταξίδι αγώνων που εκκινεί από το κορυφαίο επίπεδο της Basket League και καταλήγει στα τοπικά πρωταθλήματα της πρωτεύουσας και τις ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ.